NEWS

Tjedna najava događanja iz POUP-a

poup-logo-v
09.07.2018. 11:59; Učitavanja: 82; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja iz POUP-a

Glazbeno-scenska djelatnost

srijeda, 11. 7. u 21.00
otvorenje 23. Jazza u lapidariju uz koncert North East Ska Jazz Orchestra
Trg slobode

  1. Jazz u lapidariju počinje veselo uz mnogobrojan i živahan domaći big band North East Ska Jazz Orchestra na glavnom porečkom trgu u srijedu u 21 sat. Nakon koncerta slijedi slobodna improvizirana izvedba u lapidariju muzeja.

Ulaz na sve džez-koncerte slobodan je, a cjelokupni program ovogodišnje sezone dostupan je na poveznici https://bit.ly/jazzinlap23.

petak, 13. 7. u 21.00
koncert Monike Leskovar (violončelo) i Terezije Cukrov (glasovir)
Eufrazijeva bazilika

Nakon otvorenja 57. sezone Koncerata u Eufrazijani protekli petak, ovaj petak koncert izvodi snažan ženski duo slavnih i međunarodno priznatih glazbenica, domaće violončelističke zvijezde Monike Leskovar i vrhunske pijanistice Terezije Cukrov.

 

utorak, 17. 7. u 21.00
koncert Jure Cerkovnika (gitara)
Eufrazijeva bazilika

Iznimno u utorak 57. Koncerti u Eufrazijani donose koncert uspješnog slovenskog gitarista Jure Cerkovnika. Mlad i nagrađivan izvođač i glazbeni predavač prikazat će duboku, narativnu te mnoštvom emocija prožetu interpretaciju ozbiljne glazbe.

Ovogodišnja sezona Koncerata u Eufrazijani donosi sveukupno dvanaest koncerata klasične glazbe pomno odabranih i svjetski priznatih izvođača petkom od srpnja do početka rujna od 21 sat.

Cijena ulaznice iznosi 50 kn, a može se kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku na dan koncerta sat vremena prije početka izvedbe. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina je ulaz besplatan.

Program za cijelu sezonu dostupan je na poveznici https://bit.ly/2u3WwCj. 

 

Likovna djelatnost 

četvrtak, 12. 7. 2018. u 21.00
otvorenje izložbe Studija za gubilište Matije Debeljuha
Mala galerija, Narodni trg 1
trajanje izložbe: 12. 7. – 28. 7. 2018.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 19.00 – 22.00 osim nedjelje i blagdana.

Studija za Gubilište nova je izložba Matije Debeljuha koja nastaje kao vizualna bilješka za Gubilište – film u nastajanju. Trenutno u procesu realizacije kratki eksperimentalno-igrani film  temelji se na istoimenom romanu Mirka Kovača, čiji su motivi umjetniku služili kao literarni predložak. Kovačev magični realizam svoje mjesto pronalazi kod Debeljuha kroz istraživanje vremenske dimenzije, identiteta subjekta, putovanja i sjećanja. Narativ filma formira se kao mjesto susreta usložnjenih slojeva fikcije, kao prostor naglašene temporalnosti, a film poput alepha kao da u jednoj točki sažima i reflektira projekcije prošlog, sadašnjeg i budućeg vremena. Ideja filma razvija se istražujući odnose čovjeka, vremena i prostornog okruženja, mjesta i memorije, angažira odnose prošlosti i sadašnjosti. Ne radi se o uobičajenoj adaptaciji literarnog predloška, već o kompleksnim oblicima vizualnog prevođenja. Na taj način promišljanje ideje vremena, sjećanja i prošlosti funkcionira kao narativna konstrukcija podložna pojedinačnim preispitivanjima. Proširitivanje i razlaganje referencijalnih prostora filma ili videa u okviru pripremnih radova, istraživačkog procesa ili rada na nastanku novog audiovizualnog djela uobičajena je praksa Matije Debeljuha koju angažira u dosadašnjim radovima, a taj je umjetnikov prosede prisutan i u Studiji za Gubilište. (Branka Benčić)

U galeriji Zuccato otvorena je retrospektivna izložba Forma svijesti / A form of consciousness Andrzeja Lachowicza u suradnji s Institutom za istraživanje avangarde

Decumanus 34
trajanje izložbe: do 4. 8.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 22.00

Andrzej Lachowicz rođen je 1939. u Vilniusu u Litvi i jedan je od osnivača neoavangardne galerije PERMAFO, pokrenute 1970. Tijekom svoje karijere dao je velik doprinos teoriji umjetnosti. Inicijator je Međunarodnog trijenala crtanja u Wrocławu, koje se odvijalo od 1978. do 1995. Radovi su mu u formi slikarstva, crtanja, fotografije i filma. Od 1960-ih Lachowicz se fokusira na proučavanje vizualnog jezika fotografije.

 

Kino

četvrtak, 12. 7., petak, 13. 7. i subota, 14. 7. u 19.00
Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju! – sinkronizirano
izvorno ime: Hotel Transylvania 3: Summer Vacation
redatelj: Genndy Tartakovsky
žanr: animacija
uloge: Dražen Čuček, Iva Šulentić, Jan Kerekeš, Jan Pentek, Pero Juričić, Goran Grgić, Mila Elegović
trajanje: 97 minuta

sadržaj filma: U trećem nastavku ovog animiranog hita pridružite se omiljenoj obitelji čudovišta dok kreću na obiteljski odmor, na luksuzno krstarenje, kako bi se Drakula mogao odmoriti od pružanja odmora drugima. Luksuznom krstarenju ne može odoljeti ni ostatak Drakulinog čopora te se i oni pridružuju putovanju.

četvrtak, 12. 7., petak, 13. 7. i subota, 14. 7. u 21.00
All inclusive
izvorno ime: All inclusive
redatelj: Karin Fahlén
žanr: komedija
uloge: Suzanne Reuter, Liv Mjönes, Jennie Silfverhjelm
trajanje: 93 minute

sadržaj filma: Inger se jako radovala proslavi 60. rođendana u Hrvatskoj, no onda je otkrila da je muž vara. U deprimiranom izdanju zaputi se za Split u društvu svojih kćeri – razumne Malin (35) i kaotične Tove (33). Inger i Malin su međusobno sličnije dok se Tove jako trudi da je uključe u njihov krug. Sestrinsko rivalstvo ubrzo eskalira u natjecanje u tome tko će bolje ugoditi majci. All Inclusive moderna je komedija o ljubavi, lažima i seksu, sestrinskom rivalstvu i neočekivanoj pozitivnoj strani nevjere.

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S