NEWS

Tjedna najava događanja iz POUP-a

poup-logo-v
16.04.2018. 12:45; Učitavanja: 87; Početna / Obavijesti / Tjedna najava događanja iz POUP-a

KAZALIŠTE 

Utorak, 17. travnja u 20.00
DJEVOJAČKA VEČER (INK Pula)
Kongresna dvorana hotela Pical
Redateljica, scenografkinja i kostimografkinja: Violeta Tomić

Igraju: Violeta Tomić, Nataša Kličković, Mia Krajcar, Lana Gojak, Helena Minić Matanić, Lara Živolić, Valter Roša, Marko Braić, Rade Radolović, Luka Mihovilović

Komična melodrama, nastala prema predstavi Girls’ night out Davea Simpsona, prikazuje večer otkrivanja skrivenih žudnji i emocija te otpuštanje kočnica društvenih normi četiriju žena u simboličnom obredu posljednje večeri djevojaštva. Izljevu bujice iskrenih ispovijedi pobuđenim alkoholom i iznenađujućih spoznaja do kojih dolaze tijekom večeri te izmjeni suza i smijeha protuteža je svijet četvorice muškaraca striptizera. Oni su u ovome slučaju u ulozi objekata požude te se prikazuje njihov način nošenja s vlastitim osjećajima. Predstava kroz nadasve komične prizore pruža uvid u kompleksnost ljudskih odnosa i životnih situacija. 

Petak, 20. travnja u 19.00

Koncert Mješovitog pjevačkog zbora Joakim Rakovac
Istarska sabornica
voditeljica i dirigentica: Đeni Dekleva-Radaković

gosti: Cantemus Boys Choir iz Mađarske te School of Vok i Das Vok iz Austrije

Mješoviti pjevački zbor priređuje izvedbu svog bogatog repertoara koji obilježava raznovrsnost i otvorenost prema mnogim žanrovima i stilovima. Zbor amatera predstavit će svoje dugogodišnje vodstvo strašću i entuzijazmom prema glazbi koja ih godinama ujedinjuje, a večer će upotpuniti i prigodni gosti.

Subota, 21. travnja u 20.00

Premijera predstave MISCELLANEA: QUATTRO RACCONTI DI NELIDA MILANI
(Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke)
Autor: Mario Brandolin
Scenografija: Aleksandra Ana Buković
Igraju: Elvia Nacinovich, Bruno Nacinovich, Anton T. Plešić, Lucio Slama, Ivna Bruck, Francesco Godina

Premijera uprizorenja četiriju priča velike spisateljice Nelide Milani, koja u svojim djelima delikatno, ali precizno razlaže tematiku netrpeljivosti prema manjinama, putovanja, sjećanja, fizičke i unutarnje otuđenosti i doma. Četiri priče s različitim ključevima, koji nam donose ne samo dimenziju egzodusa, već i osobnu dimenziju autorice, slave kontrast njezine jednostavnosti u prepričavanju i temu velikih povijesnih zbivanja koja rasipaju u kaosu i najmanje stvari u životu pojedinca.

LIKOVNA DJELATNOST

MALA GALERIJA
Zvijezdana Davanzo
Pejzaži, pogledi i prizori (5. 4. – 21. 4. 2018.)
Samostalna izložba slika
Radno vrijeme galerije: 10.00 – 12.00 i 17.00 – 20.00, osim nedjelje i praznika.

Zvijezdana Davanzo pobjednica je prošlogodišnje Profuture, skupne izložbe likovnih amatera.

Odgojiteljica po struci i zanimanju slikarstvom se bavi već dulje vrijeme pod mentorstvom Luke Stojnića, Suzane Bertok, Danice Srdelić i Sebastijana Vojvode. Aktivna je članica novigradske grupe Agata te redovito izlaže na skupnim izložbama po Istri i sudjeluje na ex temporama, na kojima je i nagrađivana.

„Zvijezdanini pejzaži lirski su i intimni te otvoreno govore da je negdje duboko u korijenu pejzažnog slikarstva uvijek skriven neki domoljubni osjećaj. U njima postoji nešto čisto i neiskvareno, iskreno bez dubljih kulturnih i društvenih implikacija, bez opterećujućih naslaga povijesti ovog kraja, iskren iskaz kakav mogu izreći samo djeca s kojom Zvijezdana dijeli svoj radni prostor i vrijeme. Njeni prizori i pejzaži u osnovi su čista kontemplacija o ljepoti istarskog pejzaža za neku drugačiju i možda ne tako daleku životnu stvarnost.“  Sebastijan Vojvoda

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S