NEWS

The New York Times: 36 Hours in Istria / 36 sati u Istri

2018-08-17_18h33_30
17.08.2018. 18:33; Učitavanja: 607; Početna / Gospodarstvo / The New York Times: 36 Hours in Istria / 36 sati u Istri

Što raditi kada imate 36 sati za upoznavanje destinacije

“Istru možete promatrati kao mikrokozmos jugoistočnoeuropske povijesti 20. stoljeća, ali ona je istovremeno magično igralište 21. stoljeća za sve one koji vole sunce, drevne gradiće na brežuljcima, rimsku baštinu, vino, tartufe i vrhunsku gastronomiju.”

Ovako nas u svjetski poznati vodič The New York Timesa posvećen Istri uvodi David Farley u netom objavljenom izdanju “36 Hours in Istria/36 sati u Istri”. Popularno izdanje “što raditi kada imate 36 sati za upoznavanje jednog mjesta”, namijenjeno je putnicima i čitateljima kao uvod u otkrivanje destinacija diljem svijeta, kroz kratka, vikend putovanja. 

I ovo putovanje Istrom tako započinje u petak poslijepodne, na Bujštini, i traje do nedjelje kada, nakon jutarnjeg uživanja u radostima Jadrana, “ribarske” užine u Fažani te razgleda Arene i rimske ostavštine, u popodnevenim satima napušta Pulu i Istru.

“Raj za ljubitelje hrane” ili “raskošni poluotok” neke su od fraza kojima autor tepa Istri, otkrivajući čitateljima Istru kao destinaciju prepunu doživljaja, i na obali i u unutrašnjosti poluotoka. Istru uvrštava u odredišta vrhunske gastronomije, i ne čudi ga činjenica da je i prva Michelinova zvjezdica u Hrvatskoj dospjela upravo u Istru, pa i doživljaj u ovom rovinjskom restoranu proziva MONTEastičnim!

Što je sve David Farley za NYTimes zabilježio o Istri, provjerite u vodiču “36 sati u Istri”:  https://www.nytimes.com/2018/08/16/travel/what-to-do-in-istria.html

Print Friendly, PDF & Email
MAX opće  S