NEWS

Svjetski poznati pijanist Yasuto Ohara nastupa u Vižinadi

25.06.2019. 18:04; Učitavanja: 175; Početna / Novosti / Svjetski poznati pijanist Yasuto Ohara nastupa u Vižinadi
Yasuto Ohara

U petak 28. lipnja 2019. godine s početkom u 20:00 sati, u Vižinadi na Batistellinoj šterni, održat će se koncert poznatog japanskog jazz pijanista Yasuto Ohare. Čast nam je da svjetski poznati glazbenik nastupa u našem malom mjestu te ovim putem pozivamo ljubitelje jazza i one koji će to tek postati da nam se pridruže i uživaju u romantičnom ambijentu vižinadske šterne. Također, večer prije (u četvrtak), u intimnijoj atmosferi, Yasuto Ohara zasvirat će u podrumu vinarije Marijan Arman. 

Ovaj događaj organizira Turistička zajednica Općine Vižinada uz pokroviteljstvo gđe Anne Prinz, njemačke veleposlanice u Australiji, zahvaljujući kojoj je Općina Vižinada uspostavila prijateljsku suradnju s bavarskom općinom Bernbeuren. 

 

Yasuto Ohara

Prepoznatljiv po svom izvornom stilu i dobro osmišljenoj tehnici, japanski jazz pijanist Yasuto Ohara jedan je od najboljih mainstream pijanista na svijetu.

Njegov prvi kontakt s klavirom bio je u dobi od samo  tri godine. Od tada je bio klasično obučen dok nije napunio osamnaest godina. Ipak, uglavnom inspiriran divnom glazbom Johna Coltranea, odlučio je započeti karijeru kao jazz pijanist. Sa svojim bendom Yasuto Ohara Super Jazz Trio, ubrzo je počeo nastupati diljem svijeta, uključujući predstave u SAD-u (New York) u Kini, Tajlandu i Novom Zelandu.

Prepoznat od mnogih ljubitelja jazza diljem svijeta, njegov jedinstveni stil doveo je do raznih festivalskih poziva. To su Montreux Jazz Festival 1997. i 2004., Jazz klub Paris Lionel Hampton, Fairmont Hotel Monte Carlo 2007. godine, kao i Japanski dan u Düsseldorfu 2010. godine. Godine 2011., kao komemoracija 150. obljetnice njemačko-japanskog prijateljstva, koncert Super jazz trio Yasuto Ohara održan je na Tonhalleu u Düsseldorfu s velikim uspjehom. Ponovno je bio pozvan na solo angažman tijekom Dana Japana 2012, 2015. Program Ljeto 2014 u Sloveniji. Njegov nastup bio je veliki uspjeh u Dalian People’s Cultural Hall u Kini 2016. Uobičajeno mjesto održavanja Ohare je njegov vlastiti jazz klub “Osamdeset i jedan” u Chibi u Japanu. Uz redovne nastupe, režira i godišnji glazbeni događaj ‘BAY SIDE JAZZ CHIBA’.

 Njegovo toplo i velikodušno srce pokazuje tijekom redovitih nastupa u školama za djecu s teškoćama u razvoju, a 2007. godine nagrađen je Chiba Prefectural nagradom za čast u kulturi.

Print Friendly, PDF & Email