NEWS

Svi državni, županijski i gradski uredi bit će na novoj lokaciji

2017-10-19_09h28_25
19.10.2017. 09:29; Učitavanja: 1.181; Početna / Novosti / Svi državni, županijski i gradski uredi bit će na novoj lokaciji

Hoće li se ikada uredski prostori zavoda za zdravstveno i mirovinsko osiguranje pomaknuti s drugog kata zgrade u samom centru grada, jer nije lako svakodnevno se uspinjati stepenicama na sam vrh, posebno starijima, bolesnim ljudima i invalidima. Ti uredi tamo su već 30 dugih godina i valjda je krajnje vrijeme da se pronađe neko odgovarajuće rješenje da se teško pokretnima olakša pristup bez muke, rekao je vijećnik Mario Ritoša, predstavnik Hrvatske stranke umirovljenika iz Poreča, prenijevši kolegama na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća zahtjeve građana treće životne dobi.

Gradonačelnik Loris Peršurić rekao je da, iako su spomenuti zavodi u ingerenciji države, jednostavno ne mogu više čekati njihov odgovor pa Grad mora sam pokrenuti inicijativu i to riješiti. Napomenuo je kako se posljednjih godina dosta razgovara o toj problematici s različitim institucijama i ministarstvima, a sve u potrazi za smještajem na nekoj drugoj lokaciji s kvalitetnijim pristupom građanima. U više navrata pokrenuli su inicijativu da se ti uredi presele u obnovljen stari objekt Teritorijalne obrane. Međutim, nije bilo posebnog odaziva ministarstava i agencija, no zadnjih mjeseci, s novim ministrom nešto se ipak pokrenulo na bolje, rekao je Peršurić.

– Ovom prigodom, eto, mogu to i javno reći: u bivšem objektu Teritorijalne obrane, koji je napušten i smješten pored Policijske stanice, uredit će se administrativni centar gdje bi se prebacili svi gradski, županijski i državni uredi na jedno mjesto, pa tako i spomenuti uredi mirovinskog i zdravstvenog osiguranja. Za tu našu ideju sada postoji i velik interes Ministarstva državne imovine pa vjerujem da bi se to moglo realizirati uskoro, kroz par godina, kazao je gradonačelnik.

Za sada, prema viđenome, prostore Teritorijalne obrane, točnije veliko nenatkriveno dvorište koristi se samo kao privremeni deponij za odlaganje automobila koje je nepropisno parkiranje s gradskih ulica uklonio pauk.

I. GRGAT, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S