Sv. Lovreč: NA SJEDNICI OPĆINSKOG VIJEĆA USTROJENO VIJEĆE I POGLAVARSTVO

11.03.2006. 00:00; Učitavanja: 61; Početna / Novosti / Okolne općine / Sv. Lovreč: NA SJEDNICI OPĆINSKOG VIJEĆA USTROJENO VIJEĆE I POGLAVARSTVO
408Lovrecani.jpg

 SVETI LOVREČ – Na preksinoć održanoj sjednici Općinskog vijeća imenovani su novi vijećnici, načelnik i njegov zamjenik, članovi poglavarstva te novi predsjednik i zamjenik vijeća. Dosadašnji predsjednik Branko Zgrablić jednoglasno je izabran za načelnika, a njegov zamjenik je Milan Laković. Iz redova IDS-a, osim njih dvojice, treći član poglavarstva je Ivan Herak, dok su preostala dvojica iz oporbe, Goran Matošević iz SDP-a te Drago Starić s Nezavisne liste Sanje Matošević.

Novi predsjednik vijeća je Mario Laković, potpredsjednica Sanja Matošević, a novi vijećnici su Saverio Maras i Silvano Babić. Adriano Prekalj novi je predsjednik mandatne komisije. – Sastav poglavarstva donijeli smo međustranačkim dogovorom. Složili smo se da tri člana budu iz naših redova, a dva iz oporbe, kojoj smo dali i mjesto potpredsjednika vijeća. Vjerujem da je to dobro polazište za funkcioniranje poglavarstva na dobrobit građana, rekao je Zgrablić. Njegovo mišljenje dijeli i novi predsjednik vijeća Laković koji vjeruje da će djelovanje poglavarstva unijeti živost i veći angažman u obavljanje općinskih poslova. Izbornom dijelu sjednice prethodilo je nekoliko radnih točaka. Najveću raspravu potaknuo je prijedlog Odbora za društvene djelatnosti i kulturu kojim se odbijaju žalbe na rješenja o dobivanju stipendija iz socijalnog programa. Vijećnik Milan Žužić smatra da se u slučaju njegova sina ni odbor ni Jedinstveni upravni odjel nisu ponijeli korektno. Prigovorio je i na činjenicu da su u roku od tri dana trebali donijeti dodatnu dokumentaciju, a onda se tri mjeseca nije ništa rješavalo. On također smatra da izjava o nezaposlenosti Meri Herak, ovjerena kod javnog bilježnika i priložena dokumentaciji nakon natječaja, što je slučaj s dodjelom druge stipendije, ne može biti vjerodostojna. Predsjednica odbora Sanja Matošević rekla je da je sva dokumentacija pomno analizirana i to ne, kako je rekao Žužić, tri mjeseca.

– Takav je stav odbora, a moje osobno mišljenje je da je upitno imaju li svi kandidati koji su podnijeli molbe za dodjelu ovih stipendija socijalni status, komentirala je Matošević. Načelnik Zgrablić rekao je da svi zainteresirani mogu doći u općinsku upravu i provjeriti dokumentaciju, ali je Žužić inzistirao da o tome raspravlja vijeće. Pročelnik Roberto Bulešić predložio je da pravna služba razmotri jesu li učinjeni propusti u dodjeli stipendija, s tim da su izjave o nezaposlenosti ovjerene kod javnog bilježnika stalna praksa u Vrsaru i Poreču. Vijećnik Marijan Vasić primijetio je da kao ogledni pravilnik mogu pogledati onaj u Vrsaru budući da je njihov nepotpun te se založio da se sve dobro razmotri jer ovakvi slučajevi pogađaju sve roditelje budući da se radi o njihovoj djeci. Sa sedam glasova za, tri protiv i jednim suzdržanim prihvaćen je prijedlog Odbora za društvene djelatnosti.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
ATP 2019 CENTRAL
Galerija S