NEWS

Susret radnika Doma za starije i nemoćne Poreč s radnicima Doma “Atilio Gamboc” Umag

DSC_0126
18.04.2017. 10:40; Učitavanja: 372; Početna / Novosti / Susret radnika Doma za starije i nemoćne Poreč s radnicima Doma “Atilio Gamboc” Umag

Dom za starije i nemoćne osobe iz Poreča, na inicijativu iz SIKD-a, ugostio je protekli  tjedan,  uoči Uskrsa, kolege radnike – članove SIKD-a iz Doma za starije osobe „Atilio Gamboc“ iz Umaga. U sindikalnoj delegaciji bili su sindikalna povjerenica Marina Mautner, zamjenik povjerenice Filip Marić (medicinski tehničar), Karmen Banjac ( njegovateljica ) i Vlatka Kraljević (fizioterapeutkinja),  te predsjednik SIKD-a Bruno Bulić i Dorina Buić, voditeljica ureda SIKD-a. 

Goste je ispred Doma za starije i nemoćne osobe Poreč pozdravio ravnatelj Mario Laković i stručna voditeljica Sandra Čakić Kuhar  te sindikalna povjerenica SIKD-a Kristina Andrijanić i članica Slavica Faljić .

Uz dobrodošlicu,  ravnatelj Mario Laković goste je  upoznao s radom i organizacijom Doma, dok je u stručnom pogledu i programima skrbi, opremljenošću i posebnim aktivnostima detaljno govorila stručna voditeljica Sandra Čakić Kuhar.

Porečki dom čiji je osnivač Grad Poreč u većinskom dijelu radom je započeo u listopadu 2007. godine. Dom može primiti  do 83 korisnika, a nalazi se u neposrednoj blizini Doma zdravlja Poreč. Dom zapošljava  47 radnika različitih profila, njegovateljica, medicinskog osoblja, tehničkog osoblja, osoblje u pripremi i posluživanju hrane, te specijalističkih znanja iz socijalne skrbi, kao i administrativno stručno osoblje.

Rad je organiziran po funkcionalnim cjelinama –odjelima: odjel zajedničkih službi i administracijskih poslova, odjel stalnog smještaja , njege i brige o zdravlju, odjel prehrane i usluživanja ,  odjel dnevnog centra ( dnevni i poludnevni boravak) i izvaninstitucionalne skrbi.

U javnosti je prepoznat po dobroj opremljenosti za ovu vrstu djelatnosti, kvalitetnoj medicinskoj skrbi, kao i nizom  sadržajnih aktivnosti, u što su se gosti iz umaškog Doma i predstavnici Sindikata mogli i osobno uvjeriti u njegovom obilasku.

Susreti radnika ustanova jedinica lokalne samouprave koje pružaju usluge građanima  omogućavaju razmjenu mišljenja i iskustava svakako su poželjni, kako za vlasnike tako i za radnike, jer se različite pozitivne i nadasve kvalitetne inicijative i programi  tako mogu i implementirati  i za korisnike.

Kako bi se i ova druženja i susreti zaposlenih u domovima za starije na području Istre i ubuduće događala,  SIKD je organizirao Odbor socijalne skrbi koji objedinjava sve podružnice odnosno, domove za starije i nemoćne osobe, centre skrbi djece i drugih korisnika koji su sindikalno organizirani, te će se i ovim putem i u segmentu socijalnog dijaloga i partnerskog odnosa voditi briga o zaposlenima odnosno članovima sindikata.

U SIKD-u vjeruju da će se Dom za starije i nemoćne u Poreču u što skorije vrijeme moći pohvaliti potpisanim Kolektivnim ugovorom, kao rezultatom socijalnog dijaloga i pregovora, na što je i ravnatelj ukazao na samom susretu, ističući da plaće radnika od 2008. godine nisu korigirane, a rad u ovoj ustanovi je  veoma bitan za lokalnu zajednicu.

D.B.

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights