NEWS

Sprema se drugo ovosezonsko izdanje gastro manifestacije ‘Wine & Food @ Tar’ u utorak, 14. kolovoza

Wine&Food foto2
10.08.2018. 12:00; Učitavanja: 198; Početna / Lifestyle / Zabava / Sprema se drugo ovosezonsko izdanje gastro manifestacije ‘Wine & Food @ Tar’ u utorak, 14. kolovoza

Istarski tapasi, riblji zalogajčići, pržene srdele te pršut i sir samo su dio bogate gastronomske ponude koju će posjetitelji moći kušati u ulici Borgo u Taru u sklopu Lanterna Summer Nights. 

Festival Valamar Riviere i Turističke zajednice Tar – Vabriga, Lanterna Summer Nights, pravi je ljetni hit, a kako je Istra poznata po dobrom vinu i različitim delicijama organizatori još jednom u tarsku ulicu Borgo dovode Wine & Food @ Tar. Bit će to pravi užitak za nepce, jer će svi posjetitelji u utorak, 14. kolovoza, od 19 do 23 sata imati priliku uživati u bogatoj ponudi istarskih tradicionalnih delicija i vinskoj karti domaćih vinara tog podneblja. Poznati istarski vinari Geržinić, Franc Arman, Marijan Arman, Cocolo, Pilato, Vina Musizza i Ferenac Bruno posjetiteljima će biti dostupni za sve informacije i degustacije njihovih vrhunskih tekućih proizvoda.

Od tradicionalne gastro ponude u prvom planu će biti istarski pršut i domaći sir koji će se rezati pred očima posjetitelja. Pored toga, posluživat će se i ukusne masline, domaća focciacia s rajčicama, frigane srdelice i umak agro dolce, polpete od srdela s tartar umakom i brojni drugi specijaliteti. Uz domaće delicije, pripremat će se i poznata jela poput mini pulled pork burgera i mini beef burgera koja se poslužuju diljem svijeta, a pravi su gurmanski hit. Za sve ljubitelje slastica bit će i istarskih fritula sa skutom, medom, nutellom i orasima.

A za dobru atmosferu pobrinut će se glazbena skupina Batana iz Rovinja koja je na prošlom ‘Wine & Food @Tar’ zaista podigla posjetitelje na noge, pa su se svi jako dobro zabavili uz puno pjesme i plesa. Cilj je ovog gastro događaja još jednom s ponosom predstaviti najukusnije istarske proizvode svim lokalnim stanovnicima, te domaćim i stranim turistima.

Inače, festival Lanterna Summer Nights održava se do 30. kolovoza na lokacijama: plaža Adria i trg Piazza u Lanterna Premium Camping Resortu, Solaris Camping Resortu te u ulici Borgo u Taru.

Program Open Air Cinema u nastavku među ostalim donosi film ‘Putnici’ čija će se projekcija održati 15. kolovoza na plaži Adria s početkom u 21.30 sat. Tjedan kasnije, 21. kolovoza, u ulici Borgo u Taru prikazuje se ‘Potraga za Dorom’, a 22. kolovoza ponovno na plaži Adria ‘Legenda o Tarzanu’, te kao šećer na kraju na istoj lokaciji akcijska komedija Keanu.

No Lanterna Summer Nights priprema i još dobrih koncerata do kraja ljeta, pa već sutra na Piazzi u 20.30 u sklopu Acoustic Night svira bend The A!, 16. kolovoza nastupa James Brown Tribute Band, a 23. kolovoza Red Hot Chili Peppers Tribute Band.

Tijekom trajanja programa Lanterna Summer Nights festivala Lanterna Premium Camping Resort otvoren je za sve zainteresirane posjetitelje, a ulaz se ne naplaćuje. Sve informacije o programu, lokacijama i satnicama dostupne su na www.lanternasummernights.com i na Facebook stranici Lanterna Premium Camping Resorta.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S