NEWS

Sjeverozapadna Istra ponovno postaje regionalno biciklističko središte

Sjeverozapadna Istra ponovno postaje regionalno biciklističko središte(4)
13.07.2017. 14:42; Učitavanja: 193; Početna / Sport / Sjeverozapadna Istra ponovno postaje regionalno biciklističko središte

Početkom listopada Sjeverozapadna Istra ponovno postaje regionalno središte biciklizma, kako natjecateljskog, tako i rekreativnog. Od 6. do 8. listopada održat će se šesti po redu Istria Granfondo, koji ove godine donosi brojne novitete te još bogatiji zabavni i popratni program.

Kao uvod u manifestaciju, u petak 6. listopada, održat će se Wine & Bike Sea Tour, rekreativna vođena tura u kojoj će svi zainteresirani uživati u 9 kilometara staze uz more te za kraj, bogatoj gourmet ponudi istarskih delicija u centru Umaga. Subota je rezervirana za glavni maraton sa startom i ciljem u Stella Marisu koji uključuje dvije dionice – 90 km Istria Granfondo Small i 136km Istria Granfondo Classic. U nedjeljnoj rekreativnoj biciklijadi Istria Granfondo Family & Gourmet Tour, sudionici će u 25 kilometara staze proći Novigradom i okolicom te predivnim stazama uz more i kroz maslinike i vinograde, a u pauzama će kušati tradicionalna istarska jela.

Ovogodišnja novost koja će zasigurno razveseliti sve sudionike maratona je mogućnost online plaćanja kako bi se smanjile gužve na prijavama, kao i preuzimanje grupnih ulaznica. Uz to, organizatori su pripremili još bogatiji popratni program i energy recovery point u Expo zoni te vrijednu tombolu za sve sudionike maratona. Također, u ponudi su paketi s uključenom kotizacijom i smještajem u odličnim objektima po promotivnim cijenama, a za sudionike su spremni i bogati poklon paketi sponzora. Ovogodišnje bicikliste očekuje i 120 nagrada (u svim kategorijama za 1. – 3. mjesto) te 20 nagrada za najbrojnije timove. Glavnu nagradu, bicikl, za ukupnog pobjednika osigurat će zlatni sponzor – Keindl.

Cikloturizam je jedna od ključnih odrednica razvoja destinacija izvan turističke sezone, a sjeverozapadna Istra ima puno potencijala za dodatni rast ovog segmenta turizma –  od same konfiguracije terena do tradicionalne istarske gostoljubivosti. Veliki interes biciklista prethodnih godina nije nas stoga iznenadio, ail nas je iz godine u godinu poticao da se dodatno dajemo u organizaciji i našim biciklistima osiguramo sportsko događanje na svjetskoj razini“, izjavio je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Umag.

Maraton iz godine u godinu okuplja sve više biciklista, a prošle je godine Istria Granfondo vozilo njih 800 iz 10-ak zemalja. Poznata slovenska biciklistica Laura Šimenc posebno je vezana za Istra Granfondo: „Na Istra Granfondu sudjelujem posljednje tri godine i sigurno dolazim i ove. Voziti ovu utrku je odlično iskustvo – od samog sportskog događanja do ljepote krajolika kroz koji se vozi. Istra Granfondo je najbolje organiziran maraton na kojemu sam do sada bila – odlično je opskrbljen, hrana je odlična te se – i prije i za vrijeme, i nakon utrke – vodi računa o biciklistima i njihovim potrebama. Sve je unaprijed spremno, ti samo voziš i uživaš.  Pozivam sve bicikliste da dođu na Istria Granfondo – uživat ćete u vrhunskom biciklističkom iskustvu i prekrasnom maratonu po Istri za kraj sezone te se, u dobroj atmosferi i uz super program, oprostiti od svojih kolega!“

Istria Granfondo organizira klaster Sjeverozapadne Istre, koji čine turističke zajednice Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja te turističke kompanije Istraturist Umag i Aminess hotels & campsites. Svake se godine više od 300 članova organizacije te 150 volontera, novim ponudama i popratnim sadržajem trudi ovu manifestaciji podići na još višu razinu.

Sve novosti o ovogodišnjem maratonu, nagradama i akcijskim ponudama, zainteresirani mogu pronaći na službenoj Istria Granfondo Facebook stranici.

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights