NEWS

Simboličnom sadnjom maslina obilježeno stoljeće djelovanja humanitarne organizacije Lions club international

100 maslina za 100 godina Lionsa
09.04.2018. 12:18; Učitavanja: 202; Početna / Lifestyle / Ostalo / Simboličnom sadnjom maslina obilježeno stoljeće djelovanja humanitarne organizacije Lions club international

Prekrasan proljetni vikend u sunčanoj Istri protekao je u humanitarnoj misiji Lions klubova Zrinjevac i Poreč te njihovih prijatelja. Hvalevrijednom akcijom 100 maslina za 100 godina Lionsa obilježili su puno stoljeće djelovanja organizacije Lions Clubs International koja brojnim akcijama nesebično pomaže potrebitima diljem svijeta.

Članovi Lions klubova Zrinjevac i Poreč u suradnji s drugim Lionsima u Distriktu 126 kao i Lionsima iz susjednih zemalja BIH, Makedonije, Slovenije i Srbije, ovom su prilikom na imanju obitelji Rossi u Bajkinima zasadili maslinik od simboličnih 100 maslina, a svaki Lions donirao je za održavanje jedne masline. U znak zahvale, svaki donator dobio je i pločicu s imenom donatora te tiskanu darovnicu kao potvrdu za donaciju u Lions masliniku.

Budući urod maslina iz Lions maslinika spremat će se u boce upravo sa Lions etiketom. Ovo jedinstveno maslinovo ulje moći će se kupiti na brojnim humanitarnim akcijama, a od donacijskih prihoda za maslinik Lionsi će pomoći i stipendiranje jednog studenta Veleučilišta u Rijeci – Stručnog studija mediteranske poljoprivrede u Poreču ili Poljoprivrednog fakulteta u Zagrebu.

„Najprije smo pokrenuli akciju prikupljanja donacija na način da je svaki član nekog Lions kluba do kojeg je došao naš poziv uplatio simboličnu donaciju, a jednake su donacije uplaćivali i pojedini klubovi. .“ – izjavila je koordinatorica humanitarnih akcija hrvatskih Lions klubova Vesna Boinović Grubić te dodala : „Skupljenim novcem namjeravali smo pokriti troškove održavanja maslinika, no kako su neki velikodušno uplatili i više od dogovorenog skupili smo dovoljno sredstava da već ove godine dodijelimo planiranu studenstku stipendiju.“

Sadnji je prethodila kratka ceremonija u kojoj su prigodne riječi uputili predsjednik LC Poreč i domaćin događanja Marino Rossi, predsjednica Lions kluba Zrinjevac Draženka Buntak i  jedna od inicijatora ove akcije Đurđa Protić, također iz kluba Zrinjevac. Guverner Lions Distrikta Hrvatska Mladen Kajganić je u ime svih nazočnih zazvao blagoslov na ovaj maslinik te poručio da se nasuprot globalizacijskim trendovima koji promiču nasilje i profit Lionsi zalažu za ekologiju, kulturu, moral i humanizam.

 

Select PR za Lions Hrvatska

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
ATP 2019 CENTRAL
Galerija S