NEWS

Shaolin: Savršena harmonija tijela i duha

10.11.2007. 00:00; Učitavanja: 127; Početna / Obavijesti / Shaolin: Savršena harmonija tijela i duha
533GO232060.jpg

Shaolin Monks of China, trupa koja predstavlja priču o legendarnom i tajnovitom hramu Shaolin, smještenom u kineskoj pokrajini Henan, dolazi u porečku dvoranu »Veli Jože« 16. studenoga. Hram Shaolin osnovan je prije više od 1.500 godina na učenjima zen budizma koja njeguju jedinstvo duha i tijela.

Trupa se sastoji od 15 majstora, koji imaju nevjerojatnu sposobnost da ne osjećaju bol. Međutim, redovnici Shaolina nikad se nisu smatrali isključivo borcima, jer su njihove vještine samo posljedica cjelokupnog treninga koji se temelji na meditaciji. Osnovni cilj je sposobnost kontroliranja protoka tjelesne energije, koju nazivaju Qi. Takav tip kontrole omogućava redovnicima da u određenim situacijama ne osjećaju bol. Borci će pokazati kako se postiže savršena harmonija tijela i duha te nam dati uvid u kinesku kulturu što će biti popraćeno s originalnom kineskom glazbom.

Predstava se sastoji od klasičnih elemenata kung fua upotpunjenih s nizom pojedinačnih i skupnih vježbi s klasičnim oružjem. Redovnici prakticiraju kung fu da bi ovladali koncentracijom i disanjem te da bi se pripremili za meditaciju i kanalizaciju mentalne i duhovne energije kroz tijelo.

Shaolin trupa nastupa već 11 godina, posjetili su 30 zemalja, održali 2.500 predstava, a pogledalo ih je više od tri milijuna ljudi. Nastupe diljem svijeta održavaju od 1995. godine, kada su uz pomoć austrijskog producenta i menadžera Herberta Fechtera krenuli na svjetsku turneju.

Ulaznice za porečki nastup u pretprodaji su u Puli u »Liri Intersound«, zatim u Poreču u »Aquarius« CD shopu, audio-video shopu »Nana« te »Lacopu«. U Rovinju se ulaznice mogu kupiti u frizerskom salonu »As«, a u Bujama i Novigradu u videotekama »Pinky«. Na dan predstave, ulaznice će se od 16 sati prodavati pred dvoranom.

R.Licul, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
Adriatic apartmani S