Reakcija nezavisnog vijećnika Maurizia Zennara na priopćenje za javnost porečkog SDPa i HNSa

zennaro-17
20.12.2017. 21:57; Učitavanja: 505; Početna / Politika / Reakcija nezavisnog vijećnika Maurizia Zennara na priopćenje za javnost porečkog SDPa i HNSa

Sukladno članku 40. st. 4.  Zakona o medijima objavljujemo odgovor Marurizia Zennara u cjelosti:

Poštovani,

u priopćenju za javnost SDP-a i HNS-a Poreč objavljenom na Vašem portalu  19. prosinca povodom događanja uz Natječaj za prodaju Starog nogometnog igrališta, u izmišljenoj  propagandno – političkoj konstrukciji povlači se moje ime i prezime s jasnim difamacijskim ciljem, stoga se ovim putem očitujem kako slijedi:

Predsjednik GV u svom priopćenju navodi, citiram: „… A da je gospodinu Zennaru obećano više toga, između ostalog vrlo visoka pozicija u novoj osnovnoj školi Finida (kao nagrada napada na rad komisije odnosno mene).” Istu insinuaciju, kao dobro izdresirane papige, ponavljaju predstavnici SDP-a i HNS-a Poreča, bez da se pritom potrude upotrijebiti kritični smisao prosuđivanja i vrednovanja informacije te  objektivne procijenjene istinitosti navoda.

Bitno je naglasiti, na opću žalost mojih difamatora, da sam dužnost ravnatelja jedne osnovne škole već obnašao i to od siječnja 2012. g.,dakle, pije nego li sam se počeo baviti politikom (travanja 2013. g.). Nakon isteka ravnateljskog mandata, odlučio sam se vratiti u razred, na moje staro radno mjesto koje me čekalo. Dakle, ravnatelj sam bio prije bavljenja politikom a mogu postati i sada jer jednostavno ispunjavam sve uvjete. Odluka o tome hoću li se javiti na natječaj ili neću, sigurno neće ovisiti o difamatorima i o difamacijama već će to, kao i uvijek, biti isključivo osobna odluka. Za sada sam presretan i zadovoljan s poslom kojim radim i nisam još pomišljao na novi ravnateljski mandat. Shvaćam da je predstavnicima uhljebarsko-trgovačkih političkih stranaka, sve to teško shvatljivo. Oni su na polju natječaja (i ne samo njih) operirali po načelu stranačke pokornosti i podobnosti.  

Predstavnici porečkog SDP-a i HNS-a svojim priopćenjem zaranjaju još dublje. I tako, na osnovi mojeg javno iznošenja sadržaja anonimnog pisma i u maniri „vrsnih“ političkih analitičara iznose cijeli niz gluposti i neistina. Na moju veliku sreću i na njihovu veliku žalost, u mojem dosadašnjem političkom radu nisam se priklonio nikakvoj političkoj opciji niti sam stao ni na čiju političku stranu, pa tako nisam stao niti sada. Što se dešava unutar porečkog IDS-a, njihova je unutarnja stvar i samo me periferno zanima kao građanina. 

Kao gradski vijećnik prisegnuo sam da ću poštovat zakonitost i pravni poredak te interese građana i grada. Planom rada za mandatnom razdoblju 2017.-2021.  odredio sam aktivnosti i obvezao se prema biračima. Jedna od obveza prema biračima je i ta da ću kao oporbeni vijećnik surađivati sa izvršnom vlašću te kontrolirati i korigirati njen rad. Sve moje aktivnosti u slučaju prodaje „Starog Jadrana“ proizašle su upravo iz vijećničke dužnosti i odgovornosti prema građanima Grada Poreča – Parenzo i ukaže li se potreba spreman sam sve opet ponoviti.

Srdačno!

 

Maurizio Zennaro, nezavisni vijećnik

Grada Poreča – Parenzo

Print Friendly, PDF & Email