NEWS

Radionica “Petkom u pet” u Novoj Vasi s Eugenom Varzićem

img_1934
05.11.2016. 13:11; Učitavanja: 262; Početna / Kultura / Radionica “Petkom u pet” u Novoj Vasi s Eugenom Varzićem

U petak, 4. studenoga 2016. godine u sklopu ciklusa radionica za djecu Petkom u 5, u Novoj Vasi održano je predstavljanje slikovnice „Stjepan Gradić“, edukativne priče za mlađe osnovnoškolce.

Riječju i slikom, na topao i djeci primjeren način, autor ilustracija, poznati likovni umjetnik Eugen Varzić poveo je okupljenu djecu kroz život dubrovačkog dječaka kojega je sudbina odvela u daleki Rim.
Naposljetku, ilustrator slikovnice Eugen Varzić, održao je i radionicu na kojoj je brojnim okupljenim malim čitateljima prikazao proces nastanka ilustriranog lika, a pod njegovim vodstvom i sami su se okušali u stvaranju novih ilustracija.

Eugen Varzić je diplomirao na slikarskom odjelu Filozofskog fakulteta u Rijeci 1999. godine. Izlagao je na više desetaka samostalnih izložbi, te na više od stotinu skupnih u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad više puta je nagrađivan.
Vodio je više umjetničkih projekata te je surađivao na više međunarodnih likovno-umjetničkih projekata. Bavi se dizajnom, kratkim filmom, ilustracijom i vođenjem likovnih radionica.

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S