NEWS

Pučko otvoreno učilište Poreč na potpisivanju ugovora u Ministarstvu turizma, odobreno im 1,1, milijuna kuna za projekt Start IN kamp

3
12.04.2018. 11:11; Učitavanja: 448; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Pučko otvoreno učilište Poreč na potpisivanju ugovora u Ministarstvu turizma, odobreno im 1,1, milijuna kuna za projekt Start IN kamp

U utorak, 10.travnja 2018. god. u Ministarstvu turizma održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda, u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“.

Obrazovne institucije i strukovne udruge u suradnji sa zainteresiranim poslodavcima kroz ovaj su natječaj imale priliku prijaviti konkretne projekte usmjerene prema aktivaciji, edukaciji i zapošljavanju nezaposlenih osoba, osoba s invaliditetom, te osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine. Ukupno je zaprimljeno 67 projektnih prijava od kojih je njih 20 potpisivanjem ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava primilo  financijsku potporu ukupne vrijednosti 31 milijun kuna.

Među odabranim prijaviteljima je i Pučko otvoreno učilište Poreč koje je za svoj projekt Start IN Kamp potpisalo Ugovor u vrijednosti od 1.108.799,24 kuna. Partneri na projektu su Udruga Top Kamping Kvalitete te Mini karavan servis d.o.o. odnosno Polidor Camping Park iz Funtane.

U sklopu projekta Start IN Kamp razvit će se i provesti novi program obrazovanja vođenja i održavanja kampova, koji je prilagođen stvarnim potrebama tržišta rada i potrebama ranjivih skupina. Time će 40 nezaposlenih polaznika usvojiti odgovarajuće kompetencije za rad u sektoru turizma i ugostiteljstva kako bi povećali svoju zapošljivost.

Svečanom potpisivanju prisustvovali su ministar turizma Gari Cappelli i njegovi suradnici, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, predstavnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava te nositelji odabranih projekata i njihovi partneri, uključujući ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Poreč Snježanu Radetić i suradnike.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S