NEWS

Prvo zimovanje s DND Poreč

b14
16.01.2018. 10:47; Učitavanja: 437; Početna / Lifestyle / Zabava / Prvo zimovanje s DND Poreč

Tri dana u skijaškom domu u Mrkoplju, s prijevozom autobusom i četvero odraslih koji su brinuli o djeci – taj su okvir dogvoorili Grad Poreč i Društvo Naša djeca u zajedničkoj ponudi zimovanja za djecu koja bi u protivnom čitave duge zimske praznike provela doma, najvjerojatnije ispred ekrana televizora ili kompjutera. Neki nisu niti pomišljali na zimovanje, jer im roditelji to ne mogu priuštiti, a Grad je tu uskočio pokrivajući trošak za devetero djece. Za zimovanje ih je bilo prijavljeno 22, troje ih je odustalo dva dana prije odlaska, jer nije bilo snijega. Ostatak priče je izvrsno sjeme koje je već posijano za sljedeću zimu.

Snijeg nije bio presudan za dobru zabavu, premda su ga djeca uz pomoć voditelja pronašla upravo onoliko koliko je bilo dovoljno za sanjkanje i gradnju snjegovića. Ali, pokazalo se da se sanjkati može i na mrazom pokrivenoj travi i da se djeca mogu zabaviti različitim aktivnostima na otovorenom, kao i u domu koji ima izvrsnu domaćicu i jako dobrog kuhara. Voditelji (Snježana Lehman, Ema Prodan, Marina Đulabić i Valentin Gašparini) bili su spremni animirati djecu za kreativne, sportske i druge aktivnosti. Jedan su ih dan vodili vidjeti netom otvorenu

etnografsku zbirku u Mrkoplju, u domu ih je posjetila Baka Mrazica, a bili su i u poštanskom uredu. Većina djece prvi puta je kupila poštansku marku i napisala razglednicu: voditelji su ih poučili gdje napisati adresu i kako oblikovati kratku poruku. Već prve večeri djeca su sama izrađivala maske za maškarani pidžama party, a bilo je vremena i za disco večer, za palačinke, sladoled i slične oblizeke. Sve funkcionira kada grupa sama postavi pravila, jer ih se onda svi pridržavaju, pa slijede nagrade za trud i postignuća.

Utisci djece su takvi da obavezuju Grad i DND da slično ponove sljedeće zime.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
max 2