Prvi Poreč Open na pijesku osvojile američke odbojkašice i ukrajinski odbojkaši

1Foto43964-02
foto: ipress.hr
09.07.2018. 23:33; Učitavanja: 216; Početna / Sport / Prvi Poreč Open na pijesku osvojile američke odbojkašice i ukrajinski odbojkaši

Prvi odbojkaški turnir na pijesku Poreč Open 2018, odigran na terenima pješčane plaže u Zelenoj laguni, u ženskoj konkurenciji osvojile su američke odbojkašice Emmily Sonx i Torrey Van Winden dok su u muškoj konkurenciji najbolji bili ‘pjeskaši’ iz Ukraine Sergiy Popov i Vladislav Iemelianchyk.

U finalnoj utakmici američke odbojkašice na pijesku pobijedile su Innu i Irinu Makano s 2:0 dok su odbojkaši na pijesku iz Ukrajine bili u završnoj utakmici porečkog turnira bolji od austrijskog odbojkaškog para Gorg Wutzl –Saimon FruhBauer, s 2:1.

Nagradni fond prvog odbojkaškog Poreč Open turnira na pijesku iznosio je 10.000 eura a na prigodnoj svečanosti pobjedničke trofeje odbojkašicama i odbojkašima uručili su gradonačelnik Preča Loris Peršurić, direktor TZG Poreč, koja je u turnir ‘investirala’ 50.000 kuna, Nenad Velenik i predsjednik Sportske zajednice grada Poreča Alfredo Mendiković.

(iPress)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
max 2