Prvi plivački maraton u Fažani okupio 70-ak sudionika u organizaciji KDP Poreč

dmem3416316
19.06.2017. 10:39; Učitavanja: 185; Početna / Sport / Prvi plivački maraton u Fažani okupio 70-ak sudionika u organizaciji KDP Poreč

Klub daljinskog plivanja Poreč u suradnji s Općinom Fažana ove je godine prvi put organizirao u Fažani natjecateljski i rekreativni maraton. Na prvi plivački veliki maraton natjecateljskog karaktera, dugačak tri tisuće metara, prijavilo se 50 natjecatelja. Na rekreativnom maratonu, dugačkom tisuću metara, moglo se plivati i s perajama, na dasci, luftmadracu, a prijavilo se njih 26. Organizatori su bili zadovoljni odazivom budući da se jučer plivačko natjecanje održavalo u Splitu, a danas u Kostreni.

Natjecanje se održalo na plaži odmah ispod dječjeg igrališta, a kako nam je naveo tajnik plivačkog kluba i glavni trener Milan Žužić, s obzirom da su oni jedini daljinski plivački klub u Istri, a puno plivača dolazi s ovog područja, željeli su im pružiti priliku da se natječu “kod kuće”.

– Naišli smo na potporu Općine i uklopili utrku u program obilježavanja Dana općine Fažana, a intencija nam je da maraton postane tradicionalan te uđe u sustav ligaških natjecanja, kazao nam je Žužić. Nakon plivanja za sve je sudionike pripremljena zakuska i druženje.

(B. PETROVIĆ, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights