NEWS

Priključak na kanalizacijsku mrežu za 340 domaćinstava u Baderni i okolici

4
28.09.2017. 21:23; Učitavanja: 201; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Priključak na kanalizacijsku mrežu za 340 domaćinstava u Baderni i okolici

U porečkom naselju Bonaci nastavljena je izgradnja kanalizacijske mreže, nakon što su radovi bili privremeno obustavljeni zbog ljetne sezone.

Na duljini od 3280 metara gradi se kanalizacijski kolektor Baderna – Žbandaj, a omogućit će priključenje kanalizacije na području sustava Baderna i to u naseljima Baderna, Katun i Štifanići, zatim naselja Bonaci, Ladrovići i Mičetići, što sveukupno čini 340 kućanstava koja će se moći priključiti na sustav javne odvodnje aglomeracije Poreč – sjever. Vrijednost radova je 3,6 milijuna kuna, a sufinanciraju ih Hrvatske vode.

– Drago mi je da, uz najveći EU projekt na ovim područjima – EU Projekt Poreč, kanalizacijsku mrežu širimo i po ostalim porečkim naseljima. Odvodnja Poreč je u protekle dvije godine realizirala izgradnju gotovo 100 kilometara kanalizacijske mreže po naseljima Poreštine, a realizacijom ovog projekta nastavlja s razvojem sustava javne odvodnje s ciljem očuvanja kakvoće naših voda i čistoće našeg mora., rekao je prilikom obilaska gradilišta u naselju Bonaci porečki gradonačelnik Loris Peršurić. – Pokrivenost kanalizacijskom mrežom na području Grada Poreča-Parenzo iznosi čak 90%, što je više nego dvostruko od državnog prosjeka, ali intenzivno pripremamo projekte za preostala porečka naselja koja još nisu priključena na kanalizacijsku mrežu, a dosad nisu bila obuhvaćena već realiziranim projektima, zaključio je gradonačelnik,

Za izgradnju kolektora Baderna – Žbandaj koriste se najsuvremeniji materijali, odnosno ugrađuju se polipropilenska brizgana segmentna revizijska okna i polipropilenske korugirane cijevi.

– Na lokacijama gdje se kanalizacijski kolektor križa s državnom cestom, uspješno je izvedeno bušenje ispod prometnice, dok je na dijelu gdje kolektor prelazi Istarski ipsilon izvedeno ovješanje kolektora na konstrukciju nadvožnjaka posebnim poliesterskim cijevima, rekao je Milan Laković, direktor Odvodnje Poreč, koja je i voditelj projekta.

Radovima je obuhvaćena zamjena dotrajalog asfaltnog zastora na glavnoj cesti kroz naselje Bonaci, a asfaltiranje će izvesti Odvodnja Poreč i UO za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo.

Za dogradnju sekundarnih kolektora naselja Bonaci u tijeku je žurno rješavanje imovinsko-pravnih poslova i ishođenje građevinske dozvole, te će se ovisno o  mogućnostima financiranja i započeti realizacija iste.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Advent 2019 S
Galerija S