NEWS

Predstavljanje projekta “Alge kao izvor hrane za čovječanstvo”učenika srednje škole Mate Balota u Gradskoj knjižnici Poreč

11.06.2018. 14:47; Učitavanja: 75; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Predstavljanje projekta “Alge kao izvor hrane za čovječanstvo”učenika srednje škole Mate Balota u Gradskoj knjižnici Poreč
dsc02948

U okviru Festivala aMORE posvećenog moru, kojim se kroz umjetnost, kulturu i znanost skreće pozornost na okolišni, društveni, ekonomski i kulturni značaj mora i oceana, pozivamo vas na predavanje „Alge kao izvor hrane za čovječanstvo“. Prezentacija je to nagrađenog istraživačkog projekta učenika SŠ Mate Balota pod mentorstvom profesorice Marije Žužić, koji je na svehrvatskom ekološkom kvizu „Lijepa Naša“ održanom u Zagrebu od 4. do 6. svibnja 2018. godine osvojio prvo mjesto.

Projekt će u ime vrijednog istraživačkog tima, kojega čine gimanzijalci: Klara Pauletić, 1.r., Marko Rašin, 2.r., Lovre Labura, 3.r. i Frane Batagelj, 4.r., predstaviti Lovre Labura.  

Jesu li alge iz mora porečkog priobalja jednako hranjive kao neke strane alge koje se koriste u prehrani  i o kojim se točno vrstama radi, saznajte na ovom zanimljivom predavanju, a svojim dolaskom dat ćete veliku podršku volji i entuzijazmu naših srednjoškolaca.

Predavanje će se održati u četvrtak, 14. lipnja 2018. godine u 19 sati na prvom katu Odjela za djecu i mlade (Trg Marafor 4).

Dobro nam došli!

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S