Praksa od koje očito u Istri mnogi ne odustaju! Špica sezone i gužve na prometnicama

2018-07-13_22h46_20
13.07.2018. 22:47; Učitavanja: 582; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Praksa od koje očito u Istri mnogi ne odustaju! Špica sezone i gužve na prometnicama

(TV Istra) TURIZAM I SANACIJA PROMETNICA? NESPOJIVO!
Iako ulazimo u samu špicu turističke sezone radovi na Istarskom ipsilonu i dalje traju. Posebno radno je na dionici Žminj – Rogovići, gdje je brzina prometa zbog sanacije ograničena i vožnja se odvija jednim dijelom kolnika. Na usporenu vožnju, ili čak dugotrajno čekanje u kolonama, posebice tijekom vikenda, kad dođe do zagušenja i na graničnim prijelazima, žale se svi – i turisti i domaći. Turistička sezona i radovi? Vozači kažu ne, iako pojedini čak i imaju razumijevanja.

Iz Bina Istre ističu kako su svjesni da izvođenjem radova remete protočnost prometa, no nastoje ih maksimalno ubrzati i što prije završiti. Stankić ističe kako su se u Bina Istri opredijelili za visoku razinu sigurnosti prometa, tako da su procesi održavanja nužni tijekom cijele godine.

Iako su uvjeti prometovanja zbog izvođenja radova otežani, cijena prolaska Ipsilonom nije se mijenjala. A cijena tunela? Još jedna boljka žitelja Istre jer većina je smatra previsokom.

Tijekom srpnja i kolovoza u tunelu neće biti izvođenja radova, a iz Bina Istre poručuju kako će učiniti sve da protočnost i sigurnost prometa u idućim mjesecima bude na zavidnoj razini. Svi se aktualni radovi, ističu, dovršavaju kako bi se pripremili temelji za jesensku realizaciju projekta izgradnje punog profila na dionici Rogovići – Tunel Učka. Ljeto će ipak, nadamo se, proteći bez novih radova, jer turizam i sanacija prometnica ne idu zajedno. Baš nikako! I ovoga se vikenda naoružajte strpljenjem.

 

Print Friendly, PDF & Email
max 2