NEWS

Poznati Porečani iz pera Ivone Orlić

23.10.2016. 10:08; Učitavanja: 319; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Poznati Porečani iz pera Ivone Orlić
go03317831
Gradska knjižnica Poreč u sklopu Mjeseca hrvatske knjige organizirala je u petak popodne u knjižničnom stacionaru u Varvarima predstavljanje knjige Ivone Orlić “Poznati Porečani kad su bili mali”.
Knjiga sadrži 17 pripovijedaka iz Ivoninog djetinjstva projiciranih na poznate porečke ličnosti koje su ostavile neizbrisiv trag u životu grada. Tako su djeca i roditelji na promociji upoznali svetog Maura, biskupa Eufrazija, Bernarda Parentina, Teresu Recchini, Carlottu Grisi i mnoge druge. Knjiga na topao i zabavan način vodi najmlađe
u svijet igara, mašte i avantura. Slikovnica je svojevrsni ilustrirani ciklus priča namijenjen djeci viših razreda osnovnih škola, ali i svima koji žele osjetiti duh grada Poreča. Inače, Orlić je iz Poreča i po zanimanju je etnologinja i pedagoginja.
Nakon predstavljanja, djeca su nacrtala svoje najdraže uspomene vezane uz Poreč. Crteži će krasiti prostor knjižničnog stacionara Varvari.
Promocija knjige održana je u sklopu ciklusa dječjih radionica “Petkom u pet”, koje se održavaju u knjižničnim stacionarima u Novoj Vasi, Baderni i Varvarima.
Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S