POVODOM DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA NA GROBLJU U VRSARU POLOŽENO CVIJEĆE I ZAPALJENE SVIJEĆE

03.08.2018.
05.08.2018. 00:42; Učitavanja: 143; Početna / Novosti / Okolne općine / POVODOM DANA POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI I DANA HRVATSKIH BRANITELJA NA GROBLJU U VRSARU POLOŽENO CVIJEĆE I ZAPALJENE SVIJEĆE

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja delegacije UDVDR RH, predvođena predsjednikom Ogranka Poreč Mirom Sošićem i Općine Vrsar-Orsera predvođena zamjenikom Općinskog načelnika Frankom Štifanićem položili su cvijeće i zapalili svijeće kraj centralnog križa na groblju u Vrsaru na kojem je zakopan poginuli hrvatski branitelj Dragutin Garvan i nekoliko preminulih branitelja.

Nakon minute šutnje za sve poginule i stradale u Domovinskom ratu okupljenima se obratio Miro Sošić, rekavši kako ovaj vikend obilježavamo točno 23 godine otkako je započela vojno-redarstvena akcija Oluja, te se tim povodom prisjetio svih 1640 stanovnika poreštine koji su sudjelovali u Domovinskom ratu i Oluji, u kojima su uspješno izvršili sve svoje zadatke. Posebno se prisjetio poginulog suborca Stipana Liovića iz susjedne Funtane i suboraca koji su u Oluji ranjeni.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja članovi Ogranka Poreč nastavljaju sudjelovanjem na 6. Mimohodu hrvatskih branitelja Istarske županije u Puli u nedjelju u prijepodnevnim satima dok će se Centralno zbivanje desiti  popodne sa početkom u 19,00 sati u Novoj Vasi gdje će se održati svečanost otkrivanja spomen-obilježja braniteljima Poreštine.

B. Šverko

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S