NEWS

Poreču posebno priznanje Obrtničke komore Istarske županije

dobitnici
02.04.2019. 20:27; Učitavanja: 167; Početna / Gospodarstvo / Poreču posebno priznanje Obrtničke komore Istarske županije

Posebno priznanje uručeno je Gradu Poreču-Parenzo na današnjoj svečanosti obilježavanja Dana Obrtničke komore Istarske županije u Rovinju, gdje se okupio veliki broj istarskih obrtnika. Povod dodjeli posebnog priznanja bila je kontinuirana podrška i kvalitetna suradnja koju Poreč ostvaruje s Obrtničkom komorom, ali i lokalnim Udruženjem obrtnika te samim obrtnicima.

– Ovo priznanje ide svim porečkim obrtnicima i poduzetnicima,  rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je posebno priznanje i preuzeo. – U današnjim vremenima nije nimalo lako biti obrtnik ili poduzetnik. Ipak, u Poreču oni danas zapošljavaju svaku šestu osobu u Istri, iz godine u godinu njihov broj raste i pri samom su vrhu u državi po svojim rezultatima. Na nama je da ih, kao grad bez prireza, kroz financijske potpore i kroz razvijanje poduzetničkih zona i projekata podržavamo na tom putu., zaključio je Peršurić.

Obrtnička komora dodijelila je Povelju za postignuća Istarske zlatne ruke i to Loredani Krbavčić iz Buzeta, koja vodi obrt za cvjećarstvo, poljoprivredu i trgovinu, potom Neviji Longo iz Rovinja koja se bavi proizvodnjom i trgovinom u poljoprivredi, te vlasniku automehaničarskog obrta iz Žminja, Daliboru Petehu. Svečanom obilježavanju su se, uz predsjednika Obrtničke komore Istarske županije Roberta Momića, pridružili i pomoćnik ministra poljoprivrede Ante Mišura, istarski župan Valter Flego, predsjednik Hrvatske Obrtničke komore Dragutin Ranogajec te istarski gradonačelnici.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX S 2 do 190719
Galerija S