NEWS
valfresco

Poreču od EU 15 tisuća eura za wi-fi punktove po gradu

wifi4eu
15.05.2019. 19:33; Učitavanja: 206; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Poreču od EU 15 tisuća eura za wi-fi punktove po gradu

Europska komisija u srijedu je objavila rezultate drugog poziva iz programa WiFi4EU, a  na koji se 4. i 5. travnja prijavilo više od 10 tisuća gradova i općina iz EU-a s ciljem osvajanja vaučera od 15 tisuća eura za instaliranje besplatnog interneta na svojim javnim prostorima. U ovom pozivu podijeljeno je 3.400 vaučera, a među njima je i Grad Poreč-Parenzo.

– Dobivenih 15 tisuća eura bespovratnih sredstava iskoristit ćemo za postavljanje besplatnog interneta na nekoliko punktova po gradu, odnosno za financiranje troškova nabave opreme i instaliranja pristupnih točaka bežičnom internetu., rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, napomenuvši kako pristup besplatnom internetu danas predstavlja standard, posebno u turističkim gradovima kao što je Poreč.

– Ovo je još jedan uspješan EU projekt za naš grad, a mi ćemo se i dalje pripremati i prijavljivati na natječaje EU, kako bismo rasteretili gradski proračun ali i realizirali projekte. Samo u ovoj godini imamo u provedbi tridesetak projekata financiranih iz EU i nacionalnih fondova, a koji pokrivaju široki spektar – od gradnje vrtića, besplatnog interneta, gospodarenja otpadom, do projekata u kulturi i obrazovanju za sve generacije, zaključio je gradonačelnik.

Grad Poreč

Print Friendly, PDF & Email