POREČKI SDP PREDLOŽIO DA SE ZA PROJEKT “STARI JADRAN” VIŠE NE RASPISUJE NATJEČAJ ZA PRODAJU

cgal3496533
28.12.2017. 22:53; Učitavanja: 792; Početna / Politika / POREČKI SDP PREDLOŽIO DA SE ZA PROJEKT “STARI JADRAN” VIŠE NE RASPISUJE NATJEČAJ ZA PRODAJU

Porečki SDP-ovci – predsjednik Rodoljub Kosić, Goran Gašparac, Vladimir Sladonja i Stevo Žufić – predložili su na današnjoj konferenciji za novinare da se projekt “Stari Jadran”, koji predviđa izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa u centru Poreča, prenamijeni u korist mladih i obitelji.

Po njima taj projekt, za što je prošlog tjedna na Gradskom vijeću poništen natječaj za prodaju, ne bi trebao zaživjeti na način da stanovi budu za bogate, nego bi “Stari Jadran” trebao preuzeti Grad i omogućiti mladima da stanove kupe po povoljnim cijenama. Na taj način mladi i mlade obitelji neće odlaziti u druge zemlje, centar grada će konačno oživjeti, a ako budu kupovali bogati, stanovi će veći dio godine zjapiti prazni. SDP-ovci su se također izjasnili da se zbog toga protive novom raspisivanju natječaja za prodaju “Starog Jadrana”.

Javnost nije dobila uvid u cijeli postupak

– Poništenje natječaja za prodaju “Starog Jadrana” je neugodna i štetna odluka za Grad Poreč, ali i opasna situacija zbog mogućih sudskih postupaka koji bi mogli uslijediti. Ovo je prilika da se promijeni koncept valorizacije starog nogometnog igrališta, koji bi mogao biti projekt za naše građane, za mlade, ustvrdio je Žufić. Kosić je podsjetio na nedavnu medijsku prašinu koja se podigla oko prodaje “Starog Jadrana” zbog čega je Dean Pauletić podnio ostavku na mjesta predsjednika Gradskog vijeća i komisije za prodaju gradskih nekretnina. Istaknuo je da traže argumente i detalje zašto je naposljetku donijeta odluka o poništenju natječaja, jer javnost nije dobila uvid u cijeli postupak. Gašparac, ujedno i gradski vijećnik kojem na zadnjem vijeću nije prošla inicijativa da se odgodi odluka o poništenju natječaja, podsjetio je na tijek natječaja koji je po njemu od početka do kraja odrađen šlampavo.

Radi se o sukobu dvije frakcija IDS-a

– Prodaja starog nogometnog igrališta trebala je biti jedna od većih prihoda, jer 26 milijuna kuna je deset posto proračuna. Puno se investicija moglo realizirati tim novcem. Kazali su nam da je bankovna garancija tvrtke Viking Mrak koja je dala veću ponudu bila nevaljala, ali po nama je bila u skladu s natječajnim uvjetima, ustvrdio je Gašparac. Sladonja je pak rekao da se ovdje radilo o prvorazrednom političkom skandalu u kojem su se donedavni predsjednik vijeća Pauletić i gradonačelnik Loris Peršurić međusobno optužili za korupciji.

– Radi se o sukobu dvije frakcija IDS-a i njihovom sukobu interesa oko podjele plijena. Smatramo da je potrebno osnovati posebno povjerenstvo koje će ispitati sve okolnosti ovog slučaja, jer se ne bi smjelo desiti da međusobne optužbe da je netko htio oštetiti Grad za više milijuna kuna prođu bez ikakvih posljedica, zaključio je Sladonja.

(T. KOCIJANČIĆ, Glas Istre)

Audio zapis sa press konferencije:

Ljubo Kosić:

Goran Gašparac:

Vladimir Sladonja:

Stevo Žufić:

Ljubo Kosić:

Pitanja novinara:

Print Friendly, PDF & Email