NEWS

Porečke kuglačice četvrte na Europa Kupu

kuglačice-2018
09.10.2018. 15:06; Učitavanja: 166; Početna / Sport / Porečke kuglačice četvrte na Europa Kupu

Prošlog tjedna od 2. -7. listopada održao se ekipni Europa Kup u Sarajevu u dvorani Zetra. Igračice Istre su na Kupu osvojile četvrto mjesto. Prva dva dana igrale su se kvalifikacije, a onda je uslijedilo polufinale i finale. U polufinale osim Istre plasirala se još ekipa Triglav iz Slovenije, Rakoshegyi VSE iz Mađarske i KC Schrezhein iz Njemačke.

U polufinalu sastale smo se sa ekipom Triglav. Utakmicu smo započele jako dobro i nakon prva dva bloka vodile sa 3:1. Uslijedila je odlična igra dviju Slovenki, a naše su igračice pale u igri pa je rezultat bio na kraju 5:3 za Triglav sa 46 čunjeva u plusu.
Drugi dan uslijedila je borba za treće mjesto protiv ekipe KC Schrezhein iz Njemačke. Njemice su bile daleko fizički spremnije od nas, tako da smo izgubile rezultatom 1:7 uz 127 čunjeva u minusu.
Rezultatom koji smo postigli moramo biti zadovoljni iako se nakon sedam godina igranja u Europi vraćamo bez medalja, jer smo na prvenstvo išle bez naše najbolje igračice Nataše Ravnić i solidne klupske igračice Tatjane Bebić.
Najuspješnije naše igračice bile su Maja Nanić(1705 srušenih čunja) i Valentina Pavlaković (1701 srušeni čunj).

ŽKK Istra Poreč

Print Friendly, PDF & Email
MAX S – do 200919