NEWS

Poreč obilježava Svjetski dan turizma s ostvarena 3,2 milijuna noćenja

1Foto44546-01
foto: iPress
27.09.2018. 19:44; Učitavanja: 194; Početna / Gospodarstvo / Poreč obilježava Svjetski dan turizma s ostvarena 3,2 milijuna noćenja

(iPress) Svjetski dan turizma Porečani i brojni njihovi gosti obilježili su i proslavili zabavom, u organizaciji Turističke zajednice Grada na središnjem gradskom Trgu slobode.

Uz mnogo dobrog raspoloženja, odlične glazbe koju su od 10 do 13 sati ‘proizvodili’ članovi sjajnog porečkog big banda ‘Baredinesauri’, ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana turizma mnogi su proveli u plesu, pjesmi, odličnom raspoloženju usputno počastivši se i besplatnom marendom koju je osigurala TZG Poreč.
Posebno vrijedno priznanje Poreč je, na dan obilježavanja Svjetskog dana turizma, postignuo ostvarivši od 1. siječnja do 26. rujna ove godine 3,26 milijuna noćenja što je 1 posto više noćenja nego na isti dan prošle godine, a koja je ostvarilo 514.000 gostiju koliko ih je od početka ove godine boravilo u Poreču.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana turizma Turistička zajednica Grada organizirala je i obilazak grada u pratnji profesionalnih vodiča pod motom ‘Upoznaj Poreč’.

Porečani i njihovi gosti, temperamentnijeg duha, imali su prigodu sudjelovati i u obilasku grada i okolice na dva kotača, u pripremljenom ‘Poreč MTB Tour’ koji je povodom Svjetskog dana turizma organizirala Turistička zajednica Grada Poreča.

Kako bi prostor Poreča bio još sjajniji Turistička zajednica Grada Poreča u suradnji s porečkom Turističko-ugostiteljskom školom Anton Štifanić organizirala je ekološku akciju prikupljanja otpada na najpoznatijoj porečkoj plaži Porto Bussola, omiljenom okupljalištu mnogih Porečana, posebno mlađe populacije.

Želimo svim sugrađanima i gostima da što ljepše provedu dan Svjetskog turizma, rekao nam je direktor TZG Poreč Nenad Velenik naglasivši kako Porečani i njihovi gosti daju iznimno veliki doprinos uspješnosti Poreča kao turističke destinacije. Vi nas upotpunjujete, jer bez aktivnosti Porečana i gostiju, Poreč ne bi bio višestruki turistički šampion koji godinama osvaja najveća priznanja i nagrade u turizmu Hrvatske, naglasio je Velenik.

(iPress)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
max 2
Galerija S