NEWS

Poreč među 10 hrvatskih gradova s najvećom neto dobiti poduzetnika – jedini u Istri

Poreč
10.08.2018. 22:03; Učitavanja: 306; Početna / Gospodarstvo / Poreč među 10 hrvatskih gradova s najvećom neto dobiti poduzetnika – jedini u Istri

Najveću neto dobit (konsolidirani financijski rezultat) poduzetnika, promatrano na razini gradova u Hrvatskoj, u 2017. godini, ostvarili su poduzetnici čije je sjedište u jednom od sljedećih gradova: Zagreb, Split, Rijeka, Velika Gorica, Dubrovnik, Vukovar, Karlovac, Poreč, Zadar i Čakovec.

Analiza rezultata poduzetnika na razini gradova potvrđuje veliku koncentraciju poslovanja poduzetnika, obveznika poreza na dobit na 10 gradova, čiji je udio u poduzetništva u 2017. godini bio 51,5 % u broju poduzetnika, 53,5 % u broju zaposlenih, 63,2 % u ukupnim prihodima, 67,7 % u dobiti razdoblja i 54,4 % u gubitku razdoblja. Tome je tako prvenstveno zbog udjela poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu, koji su, očekivano, ostvarili najveću neto dobit, u iznosu od 12,5 milijardi kuna (udio od 71,7 % u neto dobiti poduzetnika sa sjedištem u jednom od 10 spomenutih gradova). Iza Zagreba, po brojnosti poduzetnika, zaposlenih, ukupnom prihodu, dobiti razdoblja i konsolidiranom financijskom rezultatu (neto dobiti), su Split i Rijeka.

Dobrim rezultatima na razini Vukovara najviše je doprinijelo PRVO PLINARSKO DRUŠTVO d.o.o., na razini Karlovca HS PRODUKT d.o.o., na razini Poreča VALAMAR RIVIERA d.d. i PLAVA LAGUNA d.d., na razini Zadra TURISTHOTEL d.d. i PUNTA SKALA d.o.o. i na razini Čakovca TUBLA d.o.o., TMT d.o.o. i MIDI d.o.o.

(rex/Izvor FINA)

Print Friendly, PDF & Email
ATP 2019 CENTRAL
Galerija S