NEWS

Poreč-jug: nova javna rasvjeta, dovršeni nogostupi, stepenice i pristup igralištu

5 (4)
04.03.2019. 15:41; Učitavanja: 185; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Poreč-jug: nova javna rasvjeta, dovršeni nogostupi, stepenice i pristup igralištu

Brojne komunalne aktivnosti koje su se tijekom zimskih mjeseci odvijale u naselju Poreč-jug dovršene su tijekom veljače.

Tako je dovršena i izgradnja pješačke komunikacije, koja povezuje ulice Vitomira Širole Paje i Mattea Benussija. Izgradnjom se uredila već postojeća staza preko zelene površine koju stanovnici i posjetitelji koriste kao prečicu do mora. Zbog savladavanja visinske razlike od tri metra, na području zahvata izgrađene su i stepenice dužine 15 metara, širine 2,2 metara, s odmorišnim podestima dužine 1,5 metra.

U istom je naselju dovršeno i uređenje nogostupa u ulici Veli Jože između brojeva 1 i 59, te u ulici Nade Dimić između brojeva 1 i 7 – ukupna dužina nogostupa je 280 metara.

Na spoju ulica Anke Butorac i Save Vukelića, postavljena je nova LED javna rasvjeta, čime je napokon osvijetljen i osiguran taj prolaz, kako za stanovnike tog naselja, tako i za goste.

Dodatno, uređen je i pristup polivalentnom igralištu, a vrijednost svih radova je stotinjak tisuća kuna. 

Investitor je Grad Poreč-Parenzo.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S