NEWS

Poreč je spreman za početak Europskog rukometnog prvenstva

20180110_110555
10.01.2018. 19:36; Učitavanja: 741; Početna / Sport / Poreč je spreman za početak Europskog rukometnog prvenstva

Poreč je uz Zagreb, Split i Varaždin domaćin Europskog prvenstva u rukometu 2018.  koje će se u Hrvatskoj održati od petka,  12. do nedjelje, 28. siječnja 2018 godine.

Poreč ugošćuje rukometaše Francuske, Norveške, Bjelorusije i Austrije, a  utakmice počinju u petak od 18:15. U prvom susretu igraju Austrija i Bjelorusija, a drugi susret, onaj između Norveške i Francuske počinje u 20:00. Na žalost, karte za petak već su odavno rasprodane , a nešto karata još postoji za utorak. Karte se navodno mogu nabaviti  na benziskoj pumpi INA-e, ali prije svega online na adresi http://www.ulaznice.hr/ehf-euro-2018/.

Kako su nam danas na konferenciji za medije naglasili  naglasili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor organizacijskog odbora u Poreču Roland Fable i predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča Alfredo Mendiković , pripreme u Žatici  bliže se kraju, pa je za sutra najavljena i „test“ utakmica mladih rukometaša Poreča s početkom u 17 sati, kada će i svi uključeni u organizaciju ovog porečkog dijela turnira imati „generalnu probu“.

Sve četiri reprezentacije doputovale su danas u Poreč, tj. u hotel Valamar Diamant gdje su i smještene za vrijeme porečkog dijela turnira.

Zbog održavanja turnira na području Poreča otvoreno je 8 porečkih hotela, naglasio je gradonačelnik.

Peršurić je pohvalio trud i rad svih ljudi koji vrijedno pripremaju dvoranu, ali i grad za ovu manifestaciju.

– Posebno nas veseli što se ovako važna manifestacija održava van standardne turističke sezone, što će zasigurno osjetiti naši obrtnici, ugostitelji, privatni iznajmljivači, hotelijeri, ali i cijeli grad. Ponosan sam, kao Porečan, da u svom gradu imamo dvoranu koja jedina u Istri može ugostiti manifestaciju takvog značaja i tipa, zaključio je gradonačelnik i  napomenuo da će tijekom EP u rukometu, ugostitelji u starogradskoj jezgri moći raditi do 2 sata ujutro, dok je na Trgu slobode organizirana i fan zona u šatoru, čije je postavljanje krenulo jučer i dovršeno tijekom današnjeg dana. U fan zoni biti će moguće pratiti prijenos utakmica, a osiguran je i zabavni program za sve navijače koji nisu uspjeli doći do karte u Žatici.

Predsjednik Sportske zajednice rekao je kako je dvorana Žatika pripremljena za prvenstvo po najvišim standardima EHF-a.

– U pripremu prvenstva i volontera uključeno je preko 200 volontera i profesionalaca, a paralelno s održavanjem EP u rukometu u dvorani Žatika, u dvorani Veli Jože održat će se Master coach – seminar za rukometne trenere.

Direktor porečkog dijela turnira,  Roland Fable napomenuo je kako je prvi sastanak na temu organizacije EP u rukometu u Poreču održan još u prosincu 2016. godine, a prvenstvo koje napokon počinje u petak plod je 13 mjeseci rada. Fable je napomenuo da je u organizaciji sve učinjeno da prvenstvo bude na najvišem mogućem nivou, odnosno da Poreč bude vrhunski domaćin kao i u ranijim prilikama, a posebno se zahvalio na Sportskoj zajednici i Gradu Poreču, koji su učinili sve što se od njih i tražilo. Za sigurnost turnira, sukladno zahtjevu organizatora, angažirano je čak 130 zaštitara. Posebnu obavijest o pravilima ponašanja na utakmicama turnira pročitajte na linku.

Posebna regulacija prometa za vrijeme utakmica

Prometnica ispred dvorane na Žatiki, od rotora Parens do rotora Žatika, bit će na dane utakmica prvenstva zatvorena za promet od 17 do 23 sata, a gledatelji koji će doći u dvoranu svoje automobile moći će besplatno parkirati na parkiralištu pored gradskog groblja.

Interes za praćenje rukometnih utakmica grupe B na porečkom dijelu EP-a, pokazale su i brojne europske medijske kuće koje su akreditirale ukupno 150 članova svojih ekipa. Prema riječima voditelja press službe Kristijana Klarića najviše je akreditacija rezervirano za ekipu iz Norveške, njih 40,  a prava na izravne prijenose utakmica iz Poreča zakupilo je, uz Norvešku, još osam TV i radijskih kuća. Osim iz Hrvatske i država – sudionika skupine, u Poreč stižu i predstavnici medija iz Slovenije, Srbije, Kosova i BiH.

Koliki je trošak  za Poreč ?

Na pitanje koliko će Poreč koštati ovaj turnir, gradonačelnik danas naravno nije mogao odgovoriti , ali je posredovao informaciju da je Grad Poreč dotirao sukladno Ugovoru iznos od 1,2 milijuna Kn organizatoru. Iz raznih neslužbenih izvora spominje se iznos od blizu 5 milijuna Kuna, od čega veliki dio pripada i na raznu opremu koja ostaje i nakon turnira u Poreču. Točniji iznosi biti će poznati nakon dovršetka turnira.

Print Friendly, PDF & Email
Max City zimski popusti S