NEWS

Poreč je ovih dana plesni centar svijeta

1Foto4304402
foto: ipress.hr
25.05.2018. 20:46; Učitavanja: 310; Početna / Lifestyle / Zabava / Poreč je ovih dana plesni centar svijeta

Više od sedam tisuća plesača, svih dobnih skupina, iz 25 zemalja svijeta, od protekle srijede pa do nedjelje, natječe se za titule najboljih u plesnim kategorijama.

Pomalo po nelogičnom rasporedu, organizator 11. Dance Star World Finals, tvrtka CEO EOL Solutions iz Rijeke, dan nakon svečanog otvaranja ovogodišnjeg Dance Star, završnice početka ovogodišnjeg plesnog spektakla a samo sedam sati prije početka središnjeg plesnog spektakla, Gala večeri u dvorani na Žatiki, na kojoj će se natjecati 20 grupa plesača za najbolju koreografiju koju će ocjenjivački sud sa svjetski eminentnim članovima nagraditi novčanim nagradama, organizirao je «pressicu» na kojoj su prezentirani «detalji» ovogodišnjeg Dance Stara.

Ovogodišnji 11. Dance Star u odnosu na dosadašnje spektakle, sve je veći i veći, rekao je na pressici, kojoj je prisustvovalo samo nekoliko novinara, Alen Petelinc organizator Dance Stara. Kvalifikacijski turniri, za nastup na završnici u Poreču, diljem svijeta okupili su više od 50.000 plesača a samo najbolji su ishodili vizu za nastup u Poreču.

– S velikim zadovoljstvom, ponovno, iskazujemo domaćinstvo plesačima iz cijelog svijeta s čime smo trenutno centar svijeta u plesu, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. Imamo infrastrukturu koja može podnijeti velike svjetske događaje pa tako i plesne, rekao je Peršurić izrazivši dobrodošlicu svim sudionicima ovogodišnjeg Dance Stara u Poreču.

– Zadovoljstvo održavanjem jedanaestog izdanja DanceStara, odličnog početka glavne turističke sezone, izrazila je i predstavnica Plave lagune, domaćina ovogodišnjih plesnih događanja u Poreču, Eva Dezan Prusina.

Zadovoljstvo plesnim događanjima u Poreču iskazala je i pročelnica UO za turizam IŽ Nada Prodan Mraković napomenuvši da su takve manifestacije odličan motiv za ponovni dolazak u Poreč.

Vi nas ispunjavate, citirao je promotivni slogan Poreča, direktor TZG Poreč Nenad Velenik. Zahvalu organizatorima Dance Stara izrazio je Velenik što prepoznaju potencijal Poreča koji ima grad u organizaciji velikih manifestacija naglasivši da će TZ Poreč i nadalje organizatoru Dance Stara dati logistički, financijski i drugi suport kao bi se svjetska plesna manifestacija i nadalje održavala u Poreču.

(iPress)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S