NEWS

Poreč domaćin završnoj večeri festivala Melodije Istre i Kvarnera

MIK
11.04.2018. 23:20; Učitavanja: 179; Početna / Lifestyle / Zabava / Poreč domaćin završnoj večeri festivala Melodije Istre i Kvarnera

Organizatori festivala Melodije Istre i Kvarenra (MIK) na današnjoj su konferenciji za novinare u riječkoj luci predstavili ovogodišnje gradove domaćine, skladbe i izvođače. Čast da ugosti završnu večer ovog putujućeg festivala pripala je Poreču, koji će zabavnu karavanu ugostiti 22. i 23. lipnja 2018. godine.

Na domaćinstvo se osvrnuo i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je aktivno radio na tome da se ovaj festival vrati u Poreč. – Sretan sam što će se ovaj festival, koji svi volimo i pamtimo i koji je Poreč već vrlo uspješno ugostio, ponovno vratiti u naš grad. MIK je puno više od festivala, on spaja našu tradiciju, našu čakavštinu i melodiju u jedan festival koji pripada svima i siguran sam da će završna večer u Poreču u lipnju biti odlično posjećena, rekao je Peršruić.

U svoju pedeset i četvrtu godinu MIK ulazi znatno pomlađen, a to potvrđuje veliko zanimanje mladih za ovaj jedinstveni festival. Ove godine raspjevana će karavana krenuti iz Pule 15. lipnja te će nakon toga posjetiti Rijeku 17., Krk 18., Opatiju 19. i Kastav 20. lipnja, a svoj će put završiti 22. i 23. lipnja u Poreču, gdje će se održati večeri generalne probe i velikog finala. MIK će tako krenuti i završiti u Istri, a karavana će zastati i pauzirati 16. i 21. lipnja zbog utakmica koje će tih dana naša reprezentacija igrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu.

​Kako je najavio direktor festivala Andrej Baša, publika će moći čuti i vidjeti 18 novih skladbi, a posebno ga veseli veliki broj mladih izvrsnih izvođača koji su potvrda da je MIK itekako zanimljiv festival mladima, ali i da festival ima sjajnu budućnost. Ove će godine na festivalu nastupiti čak osam debitanata, na MIK se iz Amerike vraća Gina Picinić, nastupit će čak tri klape, a zastupljeni su doista razni glazbeni žanrovi.

​Promocija festivala i tradicije našeg podneblja i ove će se godine nastaviti TV i radijskim emisijama u produkciji festivala, a koje će biti emitirane na brojnim medijima diljem Hrvatske. Press služba će, tijekom festivala, svakodnevno izvještavati i putem web stranice festivala kao i putem društvenih mreža.

​I ove će godine voditeljski dvojac biti Robert Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca, sve izvođače pratit će obnovljeni festivalski orkestar kojemu će ritam davati provjerena sekcija Tonči Grabušić i Damjan Grbac, a orkestar čine i izvrsni mladi glazbenici Mateo Žmak, Zvonimir Radišić i Mario Novaković te ekipa pratećih vokala koja je prošle postala uspješni dio mikovske karavane: Nataša Tonković, Marina Mrazovac, Anamarija Martinčić i Jure Kaurloto. Festivalsku ekipu koja će ponovno biti brojna, činit će tehnička ekipa, inspicijent Marko Purić, press tim Borna Šmer i Sara Alilović, dok će sve festivalske večeri za frizure izvođača brinuti riječki Studio Kate.

​Evo kako će “izgledati” MIK 2018.:

GRADOVI DOMAĆINI

15.06. petak – Pula

17.06. nedjelja – Rijeka

18.06. ponedjeljak – Krk

19.06. utorak – Opatija

20.06. srijeda – Kastav

22.06. petak – Poreč – generalna proba

23.06. subota – Poreč – završna večer

A.T.

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S