NEWS

Poreč domaćin izbora Miss turizma svijeta 2019, titule za koju se natječe četrdeset ljepotica

Kosmač Gutierrez Peršurić i natjecateljice
28.05.2019. 14:15; Učitavanja: 549; Početna / Slider / Poreč domaćin izbora Miss turizma svijeta 2019, titule za koju se natječe četrdeset ljepotica

Finalna večer Miss turizma svijeta 2019., održat će se u subotu, 1. lipnja u 21 sat u dvorani Žatika u Poreču pod pokroviteljstvom Grada Poreča-Parenzo i Turističke zajednice Poreč. Izbor se prvi put održava u Hrvatskoj. Nakon gotovo dvadeset godina Hrvatska je ove godine u konkurenciji ostalih turističkih svjetskih destinacija odabrana od direkcije svjetske licencije Miss Tourism World, za domaćina ovog velikog svjetskog događaja, a čast da bude domaćin je pripala upravo Poreču, gradu šampionu turizma. Četrdeset ljepotica iz Australije, Belgije, Benina, Bosne i Hercegovine, Brazila, Kameruna, Kolumbije, Hrvatske, Češke, Finske, Njemačke, Gruzije, Gane, Velike Britanije, Gvadalupe, Indije, Indonezije, Italije, Japana, Kazahstana, Kirgistana, Mongolije, Nepala, Novog Zelanda, Nigerije, Sjevernog Cipra, Paname, Perua, Filipina, Rusije, Srbije, Slovačke, Slovenije, Južne Koreje, Španjolske, Tajvana, Ugande, Ukrajine i Venezuele stigle su u Poreč predstaviti sebe i svoju domovinu.

Ovaj su event na današnjoj konferenciji za novinare predstavili gradonačelnik Grada Poreča-Parenzo Loris Peršurić, te vlasnik hrvatske licence Miss turizma Hrvatske i organizator i producent ovog eventa, Boris Kosamač.

– Poreč je već niz godina bio domaćin izboru za Miss i Mistera turizma Hrvatske, te mi je posebno drago što ćemo ove godine imati priliku ugostiti i svjetsko natjecanje. Naš grad već desetljećima nosi titulu perjanice hrvatskog turizma, ali to je i grad sporta, bogate kulturne baštine, dobre infrastrukture, eno i gastro delicija, te ćemo sigurno biti pravi domaćin našim gošćama i njihovoj pratnji. Svim natjecateljicama želim puno uspjeha u natjecanju, te da iz našeg grada odu pune lijepih dojmova i iskustava, kazao je gradonačelnik.

Boris Kosmač rekao je kako se u Poreču, osjeća kao doma, budući da već tridesetak godina dolazi ovdje, te podsjetio kako je četiri godine organizirao hrvatsko finale Miss i Mistera turizna upravo u Poreču.

– Sretan sam što sam uspio donijeti ovaj prekrasni izbor u Hrvatsku. Zašto Poreč? Zato što je Poreč prekrasan grad sa prekrasnim ljudima. Djevojke iz cijelog svijeta, predstavit će se ovdje, kao i svoju zemlju u najboljem svjetlu, ali i prezentirati Poreč i cijelu našu Hrvatsku u svijetu. Sretan sam zbog djevojaka koje bile oduševljene svime ovdje, rekao je Kosmač i dodao kako live streaming sa izbora ide u cijeli svijet, a snima se sa 6 kamera.

Natjecateljicama se pridružila Kolumbijka Andrea Gutierrez, prošlogodišnja pobjednica natjecanja za Miss turizma svijeta održanog u Maleziji. Izrazila je svoju punu podršku budućim nasljednicama i pozvala sve da dođu u Poreč i podrže ove mlade djevojke.

Godinama hrvatske finalistice svojom ljepotom, talentom, te promocijskim filmovima promoviraju našu zemlju, njene ljepote i turizam širom svijeta. Kao domaćin Hrvatska će se ove godine promovirati širom svijeta, te ugostiti novinare i vlasnike licencija iz cijelog svijeta U zabavnom show programu izbora za Miss turizma svijeta u Žatiki, nastupit će i poznati hrvatski estradni umjetnici: Ana Rucner, Jacques Houdek, Roko Blažević, Alka Vujica, Sandi Cenov, a voditeljica programa je Vlatka Pokos.

Prema pravilima licence Miss turizma svijeta predstavnice zemalja učesnica predstavit će se tijekom četiri modna izlaza. U prvom izlazu pokazat će nacionalne kostime svojih zemalja, zatim će se predstaviti u casual KIK izdanju, nakon čega slijedi kolekcija hrvatskih kupaćih kostima Pletix.  U posljednjem predstavljanju finalistice će pokazati svečane večernje haljine koje su za svoje predstavnice dizajnirali najpoznatiji dizajneri iz njihovih zemalja.

Hrvatsku predstavlja Paula Srdarev iz Vodica koja se predstavlja se u večernjoj  haljini Ivane Jurić Design i nacionalnom kostimu Vesne Milković Etno Butik Mara.

Prodaja ulaznica je u tijeku u sustavu Eventima po cijeni od 70 kn, a prodavat će se i na dan održavanja izbora, od 13 sati nadalje na ulazu u dvoranu.

Defile prije defilea

Publiée par Radio Centar-Poreč sur Mardi 28 mai 2019

Print Friendly, PDF & Email
MAX S – do 200919