NEWS

Ponosne, sretne i zadovoljne vratile su se USB-ovke s plesnog natjecanja DanceStar održanog u Opatiji

28876553_1447857308653779_1470723756_o
12.03.2018. 18:24; Učitavanja: 887; Početna / Lifestyle / Zabava / Ponosne, sretne i zadovoljne vratile su se USB-ovke s plesnog natjecanja DanceStar održanog u Opatiji

Ponosne, sretne i zadovoljne vratile su se USB-ovke s plesnog natjecanja DanceStar, otvorenog prvenstva i kvalifikacija za finale DANCESTAR 2018. , koje se prošlog vikenda održalo u Opatiji. Na kvalifikacijskom turniru sudjelovalo je oko 2000 plesača iz cijele Hrvatske i iz susjedne nam Slovenije.

114 plesačica u starosnoj dobi od 5 do 25 godina pokazale su vrlo visoku kvalitetu, spremu, znanje kao i kreativnost u izvedbama koje su vrijedno pripremale zajedno sa svojim voditeljicama Adilom Bidžos, Elisabeth Wertheim, Ivanom Domazet i najmlađom međi njima, ali jednako vrijednom Leonardom Lovreković.

Najmlađa grupa udruge USB Mišice su po prvi put zaplesale su na tako velikom spektaklu, a da je bilo više nego uspješno govori i osvojeno 1.mjesto koje su zaslužile u kategoriji mini discipline Open. Plesne skupine Zvrkice i Lutkice su se po drugi put predstavile na kvalifikacijskom turniru i potvrdile prošlogodišnji uspjeh te se popele na postolje za prvo i treće mjesto također u disciplini open starosne skupine djeca.

Za svaku pohvalu su i naše najmlađe plesačice sestre Brčić – Nika i Lara koje su ponovo odnijele kući dva prva mjesta u kategorijama contemporary i acro dance te Anamarija Posanović kojoj je ovo prvi solo nastup na ovako velikom turniru na kojemu je izborila pohvalno drugo mjesto u disciplini open.

Kvalificiralo se čak 35 koreografija u gotovo svim kategorijama i disciplinama.

Kako solo nastupi tako i ono grupni, nagrađeni su sa 15 prvih mjesta, 10 drugih mjesta i 3 trećih mjesta.

Solisti koji su sami hrabro ispunili cijelu pozornicu znanjem, karizmom te lijepim kostimima jesu Anamarija Posanović, Lana Brčić, Nina Cerin, Nina Puniš, Gaia Mingon, Lucija Korlević, Petra Radojčić, Emili Ritoša, Emily Knapić i Larisa Glavina..

I ove godine je svoju kvalitetu potvrdila juniorka Nina Cerin te je sa svojim koreografijom Sorrow discipline contemporary koju potpisuje Ivana Domazet nominirana između 450 koreografija za predstavljanje Hrvatske na finalnom „Dancestar Night-u“ gdje će se predstaviti 20 najboljih koreografija iz cijeloga svijeta.

Rezultati su zaista pohvalni, rad i kvaliteta zapaženi i nagrađeni, a voditeljice plesnih skupina ponosne na svoje marljive i vrijedne plesačice koje su zasluženo blistale na postoljima kao i na timski duh koji je vladao među plesačicama kroz ova tri dana u Opatiji puna zabave, druženja, osmijeha i emocija.

Poreč je grad plesa jer iz godine u godinu broj zaljubljenika u ples raste kao i kvaliteta rada koja rezultira sve boljim i većim rezultatima na domaćoj i međunarodnoj razini pa tako čestitamo i našim sugrađanima iz udruge Mot 08 na ostvarenim rezultatima jer su zajedno s Usb-ovkama ponosno predstavili grad Poreč.

Velika zahvala ide i roditeljima koji su podržali i omogućili sudjelovanje te pomogli da cijeli put protekne u najboljem redu, uz maksimalnu sigrunost za svu djecu. 

I.D.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City zimski popusti S