NEWS

Položeni vijenci u spomen na pogiblju Bruna Valentija

1
12.02.2018. 10:44; Učitavanja: 153; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Položeni vijenci u spomen na pogiblju Bruna Valentija

Polaganjem vijenaca i minutom šutnje uz spomen obilježje na mjestu pogibije Bruna Valentija, predstavnici lokalne Udruge antifašističkih boraca i antifašista, Grada Poreča-Parenzo i Zajednice Talijana Poreč odali su 12. veljače 2018. počast ovom mladom antifašističkom borcu talijanske nacionalnosti. Nijemci su ga mučki ubili pri samom kraju rata 12. veljače 1945. godine na mjestu gdje danas prolazi stara cesta od Červara do Poreča.

Zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović zahvalila je, u ime okupljenih, na žrtvi ovog mladog heroja, a predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Arduino Matošević dodao je kako obilježavanjem ovakvih obljetnica uvijek i iznova moramo potvrđivati ulogu antifašizma u zemlji i Europi.

Na tradicionalnom polaganju vijenaca I ove je godine prisustvovao sin Bruna Valentija Ezio Valenti. Danas stanovnik Padove, Valenti je zahvalio svima što i dalje održavaju spomen na njegova oca i dodao kako mu to doista mnogo znači.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S