NEWS

Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Poreču počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

1
04.08.2018. 14:09; Učitavanja: 466; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u Poreču počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, delegacija Grada Poreča-Parenzo predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem položila je vijence i zapalila svijeće kraj centralnog križa na Gradskom groblju. Obilježavanju su se pridružili i zamjenici predsjednika Gradskog vijeća Gordana Šušljik i Mario Ritoša, delegacije Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Poreč, Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Poreštine i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Poreč, te predstavnici Policijske postaje Poreč predvođeni načelnikom Davorom Švendom.

Okupljenima se u ime UDVDR-a Poreč obratio Miro Sošić, rekavši kako ovaj vikend obilježavamo točno 23 godine otkako je započela vojno-redarstvena akcija Oluja, a to je povod da se prisjetimo i svih 1640 Porečana koji su prošli kroz postrojbe Hrvatske vojske, Domovinski rat i Oluju i koji su uspješno izvršili sve svoje zadatke. Posebno se Sošić prisjetio svih onih suboraca koji su tada ranjeni, kao i poginulog suborca Stipana Liovića.

Riječi molitve i sjećanja na sve poginule branitelje uputio je vlč. Josip Mašina, a okupljeni su zatim minutom šutnje odali počast i zahvalu svim braniteljima.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja u Poreču nastavlja se u nedjelju, 5. kolovoza u Novoj Vasi, kada će se s početkom u 19 sati održati svečanost otkrivanja spomen-obilježja braniteljima Poreštine.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S