NEWS

Pokušaj krađe stvari sa plaže, i još ….

17.07.2018. 15:16; Učitavanja: 643; Početna / Crna kronika / Pokušaj krađe stvari sa plaže, i još ….

Osumnjičen za krađu s plaže

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo krađa (u pokušaju). Muškarca se sumnjiči da je 15. srpnja oko 15.30 sati, s plaže u Špadićima, 26-godišnjem austrijskom državljaninu pokušao otuđiti ruksak s novčanikom i drugim predmetima, no u krađi su ga spriječili kupači koji su ga zadržali do dolaska policije.
Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u popodnevnim satima 17. srpnja, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Prijavljen za iznudu i oštećenje tuđe stvari

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo iznuda i oštećenje tuđe stvari. Sumnjiči ga se da je 15. srpnja oko 11 sati, u ugostiteljskom objektu na Trgu Joakima Rakovca u Poreču, uputio ozbiljne prijetnje i fizički napao 36-godišnjaka radi novca, koji mu oštećeni u stvarnosti ne duguje. Muškarac je uhićen, a potom je istog dana oko 23 sata, u prostorijama za zadržavanje policijske postaje, oštetio kameru video nadzora.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 16. srpnja u poslijepodnevnim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Pokušao osloboditi uhićenika

Porečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 22-godšnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda.
Naime, 15. srpnja oko 20.15 sati, na Obali maršala Tita, na javnom okupljanju gledanja nogometne utakmice, 21-godišnjak pod utjecajem alkohola pokušao je razbiti video zid, u čemu su ga spriječili policijski službenici i uhitili ga. Policijski službenici smjestili su mladića u policijsko vozilo, a s obzirom na gustoću prometa, zaustavili su se na Narodnom trgu te je u tom trenutku vozilu prišao 22-godišnjak pod utjecajem alkohola, koji je otvorio vrata policijskog vozila kako bi 21-godišnjak pobjegao. Obojica mladića počela su bježati, no policijski službenici su pravovremeno reagirali i zaustavili ih.
Osumnjičeni 22-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 16. srpnja u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok je protiv 21-godišnjaka podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Radio Centar

Print Friendly, PDF & Email
MAX GAMING S