NEWS

Pobjeda odbojkašica u Osijeku

Vije6827-9032
Lena Burilo
11.02.2018. 12:25; Učitavanja: 241; Početna / Sport / Pobjeda odbojkašica u Osijeku

Gostovanjem u Osijeku odbojkašice Poreča započele su drugi krug prvenstva, za razliku od prijašnjih godina kada se drugi dio prvenstva dočekivao na jedno od prva četiri mjesta i bezbrižno pripremalo doigravanje za prvaka, ove godine plaća se cijena smijene generacija, te se plasmanom na sedmo mjesto u prvom dijelu sezone krenulo u borbu za opstank u Superligi.

Do jučer, na papiru, Porečanke su bile jedne od glavnih kandidatkinja za ispadanje unatoč tome što su na mini tablici za opstanak zauzimale drugo mjesto :

  1. Olimpik Zagreb    13 bodova
  2. Poreč                   12 bodova
  3. Osijek                   11 bodova
  4. N.Gradiška             0 bodova             

Put Osijeka krenula je ekipa u kojoj su nedostajale četiri igračice prve postave, u prelaznom roku klub je napustila iskusna Brletić Karmen, opet teže ozlijeđena talentirana Mika Grbavica, još nezaliječena Fatorić Dea, a najiskusnija Novosel Marina zbog obveza ne može na gostujuće utakmice.

Ali postoji uvijek jedno veliko …ALI… naročito kad su u pitanju porečke odbojkašice i trener Miki – Stojaković.

Asevi iz rukava, iznenađenje protiv Osječanki, ovoga su puta bile nove “nade” našega kluba Brajković Antonieta i Levak Nika, uz nešto iskusniju Makovac Emili, predvođene Todorović Nikom, Ćosić Doroteom, Burilo Lenom i liberom Zahirović Eminom, ostatak ekipe su sačinjavale Licul Elena, Vranjanin Sara, Iva Nikačević, te ozlijeđene Fatorić Dea i Mika Grbavica.

Posložena taktika, vrhunska izvedba, zalaganje, borbenost i inat dovele su do zaslužene pobjede nakon gotovo dva sata (116 minuta) igre, rezultat 3 : 1 za OK Poreč (21; 23;- 25; 21).
Trebalo je biti 3 : 0, no poznato je već da naše djevojke vole “počastiti” protivnice, tako su i ovoga puta u trećem setu nakon vodstva 17 : 7, prepustile set Osječankama no to je bilo “sve”, četvrtim setom su potvrdile sigurnu pobjedu.

Sljedećeg vikenda predstoji utakmica u Velom Joži protiv ekipe Nove Gradiške. Koliko god se to činilo laganim protivnikom u ligi za opstanak ga nema, mora se potvrditi ova izuzetno bitna gostujuća pobjeda. Ovo je ujedno i najbolja pozivnica ljubiteljima odbojke i navijačima do dođu podržati naše mlade odbojkašice u borbi za opstanak u društvu najboljih klubova Hrvatske.

OK Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City zimski popusti S