NEWS

Pitanja gradskog vijećnika Maurizia Zennara na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča

vijece1306171
13.10.2017. 08:43; Učitavanja: 374; Početna / Politika / Pitanja gradskog vijećnika Maurizia Zennara na 5. sjednici Gradskog vijeća Grada Poreča

Nezavisni gradski vijećnik Maurizio Zennaro je na protekloj sjednici Gradskog vijeća postavio tri pitanja koja prenosimo u cjelosti.

  1. Pitanje za gradonačelnika g. Loris Peršurić

Grad Poreč – Parenzo je u više navrata raspisivao natječaj za idejno rješenje uređenja uvale Peškera. Zadnji prijedlog razvojnog projekta uvale Peškera predstavljen je 18. srpnja 2013.g.

Građane zanima da li je predstavljeni razvojni projekt uvale Peškera  od 18. srpnja 2013.g. još uvijek aktualan ili je Grad odustao od spomenutog projektnog prijedloga?

  1. Pitanje za predsjednika Gradskoga vijeća g. Dean Pauletić  

U dosadašnjem radu, kao predsjednik Gradskoga vijeća Grada Poreča- Parenzo, dokazali ste dosljednost u primjeni  i poštivanju Poslovnika o radu Gradskoga vijeća, pogotovo kada se to odnosilo na vijećnike ne vladajuće stranke. Stoga molim dosljednu primjenu Poslovnika o radu Gradskoga vijeća i kada su u pitanju predstavnici izvršne vlasti Grada Poreča – Parenzo.

Naime, sukladno članku 15. st. 2. Poslovnika o radu Gradskoga vijeća, zatražio sam od pročelnika g. Poropata određene podatke, na što je g. Poropat viješto izbjegao odgovor dostavljajući mi samo brojčane pokazatelje koje nisam  zatražio.

Na sjednici Gradskoga vijeća koja je održana 20. rujna ponovio sam pitanje (uz ispriku što možda nisam bio dovoljno jasan), ali do danas još nisam dobio nikakav odgovor.

Pitanje sam postavio nakon zamolbe jedne  naše sugrađanke koja je uputila pročelniku Poropatu i gradonačelniku te meni na znanje 84 maila u kojima denuncira selektivno kažnjavanje poduzetnika zbog nepoštivanja Pravilnika o korištenju javnih površina, nedostatak dosljednosti komunalnih redara u primjeni Pravilnika, podilazenje komunalnih redara prema određenim poduzetnicima itd. Osim teksta mailovi obiluju slikovnim materijalom s kojim gospođa podkrepljuje tvrdnje.

Ne odgovoriti na postavljeno vijećničko pitanje, osim što predstavlja upitnu uljudnost, predstavlja  grubo kršenje Poslovnika o radu Gradskoga vijeća.

Zanima me koje mjere namjeravate poduzeti  nasprama  pročelniku Komunalnog odjela,  g. Marinu Poropatu koji uporno izbjegava dostaviti odgovor na postavljeno pitanje i time krši Poslovnik o radu Gradskoga vijeća ?

  1. Prijedlog za gradonačelnika g. Loris Peršurić  

Predlažem da se planira postavljenje ležečih policajaca blizu PŠ Žbandaj ili da se na neki drugi način zajamči sigurnost učenika i ostalih mještana.

Naime brojni vozači koji dolaze iz smjera Pazin, da bi izbjegli semafore kod Žbandaja, prometuju kroz naseljem i prolaze blizu PŠ Žbandaj. U tom prometovanju kroz naseljeno mjesto vozači ne poštuju ograničenja brzine i time ugrožavaju sigurnost pješaka i ostalih sudionika u prometu. 

Print Friendly, PDF & Email
Oktober fest S