NEWS

Pitanja gradskog vijećnika Gorana Gašparca na osmoj sjednici Gradskog vijeća

GoranGašparac
01.02.2018. 08:22; Učitavanja: 636; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Pitanja gradskog vijećnika Gorana Gašparca na osmoj sjednici Gradskog vijeća

Goran Gašparac, vijećnik SDP-a Poreč, na 8. sjednici GV-a Grada Poreča-Parenzo održane 31.01.2018. postavio je dva pitanja.

  1. Peticija stotinjak građana ulice Bruno Valenti iz 2016 godine
  2. Ilegalni izlov morskih krastavaca u porečkom akvatoriju

Odogovori su zatraženi u pisanom obliku

Peticija stotinjak građana ulice Bruno Valenti iz 2016-te godine

Pitanje upućujem gradonačelniku Lorisu Peršuriću           

U mjesecu lipnju 2016. godine, stotinjak stanara ulice Bruno Valenti iz MO Anke Butorac, uputilo je u Gradsku upravu zahtjev za novom regulacijom prometa kroz njihovu ulicu i osiguravanje novih parkirnih mjesta.

Slijedom njihovog zahtjeva Gradska uprava je od ovlaštenog prometnog stručnjaka Tomislava Ladavca iz tvrtke Via konzalting d.o.o. naručila Analizu regulacije prometa u ulici B. Valenti.

  1. prosinca 2016 godine održan je sastanak Komisije za praćenje prometa na cestama Grada Poreča – Parenzo na kojoj je Analiza prezentirana.

Zaključak Komisije je bio da se o izrađenoj analizi zatraži mišljenje MO A. Butorac, tako da se:

  • sazove zbor građana ulice B. Valenti (potpisnika peticije),
  • da im se prezentiraju moguća rješenja ponuđena Analizom
  • i od građana dobije mišljenje koje im od ponuđenih rješenja najviše odgovara.

Zbor građana ulice B. Valenti trebao se sazvati u periodu od 15.02.-15.03. međutim do današnjeg dana još nije sazvan.

PITANJE

  • Zašto Gradska uprava već više od godinu i pol dana ignorira zahtjeve stotinjak građana ulice B. Valenti iznesene kroz potpisanu peticiju, ne saziva zbor građana i prezentira im moguća rješenja dobivena Analizom regulacije prometa ulice B. Valenti
  • Kada namjeravate stanovnike ulice B. Valenti upoznati s ponuđenim rješenjima Analize prometa i nakon što odaberu za njih najpovoljnije rješenje, isto sprovesti i u funkciju?

ODGOVOR GRADONAČELNIKA

Gradonačelnik Peršurić je odgovorio da ni sam ne zna zašto do sazivanja zbora građana potpisnika peticije ulice B. Valenti nije došlo još prije godinu dana, kada je on bio predviđen, te da će sada – na inicijativu vijećnika Gorana Gašparca za kojega zna da je od samog početka aktivno sudjelovao u ovoj akciji građana MO A. Butorac – u najkraćem mogućem roku organizirati sastanak s građanima i upoznati ih s mogućim rješenjima proizašlim iz izrađene Analize regulacije prometa u ulici B. Valenti.


Ilegalni izlov morskih krastavaca u porečkom akvatoriju

Pitanje upućujem gradonačelniku Lorisu Peršuriću

Od nekolicine naših ribara upozoren sam da su tijekom ove jeseni/zime u porečkom priobalju primijetili nekoliko ekipa ronioca, koji su u većim količinama sakupljali morske krastavce (trpove). S obzirom na to da se morski krastavci (trpovi), prema Pravilniku o sakupljanju zavičajnih divljih svojti u Hrvatskoj ne smiju komercijalno iskorištavati od 1. srpnja 2017., molim gradonačelnika da od načelnika PP Poreč zatraži odgovor da li je policija primijetila ove aktivnosti na našem priobalju i koje mjere poduzima da se takav izlov spriječi

Mediji su ovih dana izvještavali o podizanju prekršajnih prijava radi ilegalnog izlova na riječkom području, kao i da se trpovi vade za ilegalnu prodaju na azijskim tržištima gdje postižu visoke cijene. Prenijeli su i upozorenja stručnjaka da je veliko izlovljavanje na nekim dijelovima Jadrana 90-ih dovelo do nedostatka kisika u podmorju.

Print Friendly, PDF & Email
Half maraton 2019 S