Petak u porečkoj školi “Bernarnardo Parentin“ u znaku znanosti

16
12.02.2018. 12:46; Učitavanja: 132; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Petak u porečkoj školi “Bernarnardo Parentin“ u znaku znanosti

Devetnaestero učenika 7. i 8. razreda TOŠ-e Bernardo Parentin provodilo je, u petak 9. veljače, praktične laboratorijske aktivnosti, pod stručnim vodstvom stručnih djelatnika tršćanske znanstvene ustanove Immaginario Scientifico, pod budnim okom profesorice kemije i biologije Kristine Štifanić. Inicijativa koju su promovirali Talijanska Unija i Tršćansko sveučilište u suradnji s LIS-znanstvenim centrom Laboratorio Immaginario Scientifico, putujući je projekt koji okuplja sve škole talijanske nacionalne manjine, a posljednji predviđeni susret bilo je upravo u porečkoj Talijanskoj školi.
Kako bi se proces učenja unaprijedio novim i različitim metodama, učenici su bili uključeni u niz eksperimenata o vađenju DNK iz biljaka i za prigodu da su to učinili od rajčica.
“Znanost je nešto što treba vidjeti, otkrivati, ali prije svega živjeti i raditi, a uz nju se možemo i zabavljati”. Moto je to Laboratorija Immaginario Scientifico koje su naši učenici rado prisvojili. Dok su se približavali svijetu istraživanja, svi su se pokazali zainteresiranima i nisu propustili priliku da dodiruju i “okuse” emocije i uključenost koju istraživači osjećaju u svakodnevnom radu.

E.Z.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
max 2