NEWS

Pedeset diploma iz njemačkog jezika porečkim srednjoškolcima

DSD (1)
10.11.2017. 21:05; Učitavanja: 413; Početna / Novosti / Pedeset diploma iz njemačkog jezika porečkim srednjoškolcima

Na petu obljetnicu provođenja DSD I ispita, ukupno 50 učenica i učenika Srednje škole Mate Balota Poreč primilo je u petak, 10. studenog 2017. na prigodnoj svečanosti Njemačke jezične diplome DSD (Deutsches Sprachdiplom) programa. DSD program u SŠ Mate Balote uveden je 2004. godine, a nakon četverogodišnjeg pohađanja omogućava polaznicima polaganje ispita za Njemačku jezičnu diplomu, koja osigurava upis na bilo koje sveučilište u Njemačkoj bez polaganja ispita njemačkog jezika.  Uz to, škola od 2012. dobiva i pravo provođenja DSD I ispita.

Prigodnoj svečanosti održanoj u plenarnoj dvorani škole, prisustvovali su i okupljene pozdravili ravnatelj Krešimir Bronić, zamjenica gradonačelnika Grada Poreča – Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović, te Mirjam Blažević, profesorica njemačkog jezika koja je povela prvu generaciju učenika u poučavanju ovog programa.

Blažević je izrazila zadovoljstvo prolaznošću većom od 90% polaznika na DSD I ispitu, te se zahvalila učenicima, ali i suradnicima na uspješnom provođenju DSD programa. Uz nju, u provođenju i pripremanju učenika za stjecanje Njemačke jezične diplome sudjelovale su i profesorice Suzana Roža Brajković, Marlena Vitasović i Marina Peršurić Antonić, koje sve imaju i pravo samostalno provoditi ispit DSD I jer imaju certifikat DSD ispitivača. Ove im se godine u predavanjima pridružila i prof. Manuela Riđić.

Zahvaljujući donacijama Bavarske vlade opremljen je multimedijalni kabinet za njemački jezik u školi, te dobivena vrijedna donacija u udžbenicima. Škola je 2007. godine dobila status ispitnog centra. Od tada do danas u školi se kontinuirano formira grupa polaznika DSD programa, a zahvaljujući značajnim uspjesima na županijskim i državnim natjecanjima njemačkog jezika, škola je dobila pravo provoditi i DSD 1 ispit za učenike koji se ističu u redovnoj nastavi njemačkog jezika. 

 

Škola se posebno zahvalila lokalnim medijima – portalu Parentium.com i radio-postaji „Centar“ , na vjernom praćenju svih aktivnosti od samog početka DSD programa u Poreču, a svečanost dodjele upotpunile su Megi Pasulji izvedbom skladbe na njemačkom jeziku „80 milionen“, te interpretacija pjesme Što je zlo Gottfrieda Bena u izvedbi Petre Nađ.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S