Park kulture u Marasima za likovnjake i glazbenike

19.06.2017. 10:11; Učitavanja: 166; Početna / Novosti / Okolne općine / Park kulture u Marasima za likovnjake i glazbenike
marasi-vasja

U selu Marasi u vrsarskoj općini svečano je otvoren Park kulture, na imanju svestranog slovenskog umjetnika, akademskog kipara, opernog pjevača Ljubljanske opere i restauratora Vasje Ulriha, koji je Marase izabrao za svoj drugi dom. Ulrih je i osnivač Likovne kolonije Marasi, koja je ove godine uzela kratki predah da bi velika okućnica dobila novi sadržaj – kamene skulpture kojima će se ubuduće pridružiti i nove od drva i željeza, već prema afinitetu Ulrihovih prijatelja kipara koji će svake godine ovom prostoru podariti svoje radove. Na otvorenju Parka kulture našlo se više od 60 uzvanika, većinom ljudi iz kulture i gostiju koji su uživali u pjevanju klape Motovun na novoizgrađenoj kamenoj pozornici, čija je pozadina poslužila za retrospektivu likovnih radova članova likovne kolonije Marasi.
Prema Ulrihovirn riječima, pozornica će se koristiti za održavanje večernjih koncerata pa će tako i muzika, pored slika i skulptura, ubuduće dati još jednu dimenziju Parku kulture za koji Vasja Ulrih ima još novih planova. Namjerava osnovati Fondaciju Gaja, nazvanu po njegovoj kćeri, koja bi prikupljala sredstva za održavanje i nastavak radova u Parku kulture Marasi. U tu svrhu očekuje i pomoć Općine Vrsar.

S. BRAJKOVIĆ, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email
Lanterna summer nights