NEWS

OVOG PETKA PROMOCIJA KNJIGE U GALERIJI PLACA (Sv. Lovreč) “Stari špahor” Miloša Dodića

Stari špahor naslovna
17.07.2018. 12:27; Učitavanja: 89; Početna / Kultura / OVOG PETKA PROMOCIJA KNJIGE U GALERIJI PLACA (Sv. Lovreč) “Stari špahor” Miloša Dodića

Netom izašla iz tiska, zbirka čakavskih priča i pjesama Miloša Dodića “Stari špahor” bit će predstavljena u petak 20. srpnja u lovrečkoj galeriji Placa, s početkom u 20 sati.

Riječ je o prvoj knjizi samoukog i samozatajnog autora, čiji bogat opus priča i pjesama ipak nije nepoznat, jer već desetljećima nastupa na smotrama folklora i drugim manifestacijama, a u više je navrata kazivao i na Radio Puli te porečkom Radio Centru.

Miloš Dodić (Stranići kod Sv. Lovreča, 1956.) od mladenačkih dana slaže stihove i prozu na čakavskom narječju, inspirirane tradicijskim načinom života istarskog sela i motivima koje pamti iz djetinjstva. Atmosfera njegovog književnog svijeta je idilična, s notama nostalgije i humora. Sraz tradicije i modernosti bilježi bogatim jezikom, često kroz opreke i duhovite poante.                                                                

Naslućuje se to već iz naslova koje zbirka donosi: “Golf”, “Gnjište”, “Sikira na motor”, “Makinjača”, “Mi je bilo bolje kad san ima krave” i dr.

Knjiga je izašla u nakladi Općine Sveti Lovreč. Uredio ju je Marko Ljubešić, docent na Filozofskom fakultetu u Puli i načelnik lovrečke općine. Fotografije kojima je ilustrirana ustupio je lokalni Klub amaterske fotografije i nekolicina drugih autora.

Nakon predstavljanja knjige i druženja s autorom, posjetitelji će moći razgledati i izložbu “Štorije z naših šufiti” koju su priredili Ivan Hrastovčak i Toni Morić.

Print Friendly, PDF & Email
MAX 170819-240819 – S
DELFIN 2019 S2