NEWS

Otvorenje nove male slobodne knjižnice u Vrsaru

09.11.2017. 00:37; Učitavanja: 104; Početna / Novosti / Okolne općine / Otvorenje nove male slobodne knjižnice u Vrsaru
lfl

Gradska knjižnica Poreč i Turistička zajednica Vrsar pozivaju sve drage prijatelje knjige i čitanja u petak, 10. studenoga 2017. godine u 11 sati u Vrsar, da zajedno otvorimo vrata još jedne male slobodne knjižnice u okviru projekta Little Free Library.

Gradska knjižnica Poreč brine o koordinaciji knjižnične djelatnosti na području grada Poreča i gravitirajućih općina pa je nakon otvaranja četiri stacionara u okviru programa Knjiga pri ruci, godine 2015. započela širenje mreže malih kućica za knjige kako bi realizacijom ove ideje naše općine dobile jednu, makar i malu knjižnicu.  

Nakon malih knjižnica, kućica za knjige u porečkom parku Olge Ban, u Vižinadi i Funtani raduje nas otvarenje nove kućice za knjige u Vrsaru na adresi Obala maršala Tita 6 (kod ureda Turističke zajednice Vrsar).

Postavljanjem kućice za knjige, u koju se može smjestiti 100-tinjak knjiga, knjiga će se približiti svim sugrađanima u svakodnevnim aktivnostima, na otvorenom prostoru, ali i brojnim turistima koji posjećuju Vrsar. Knjige će biti namijenjene čitačima različite dobi i različitih čitalačkih interesa.

Svi možete u nju staviti svoje knjige i druge posuditi, donositi uvijek nove, bez evidencije, bez registracije, bez radnog vremena, dan i noć, svakoga dana u godini. Knjižnica će biti onakva kakvom je vi stvorite, a njezinim korištenjem i čuvanjem zajedno s nama promičete pismenost i ljubav prema čitanju, uz izgradnju osjećaja zajedništva kroz brojne generacije.

Print Friendly, PDF & Email
Max City Advent S