NEWS

Otvorene prijave za sedmo izdanje biciklističkog maratona Istria Granfondo

Istria Granfondo 2017 (3)
14.05.2018. 07:31; Učitavanja: 35; Početna / Najave / Otvorene prijave za sedmo izdanje biciklističkog maratona Istria Granfondo

Već sedmu godinu za redom sjeverozapadna Istra postaje regionalno središte biciklizma za sve one natjecateljskog i rekreativnog biciklističkog duha. Međunarodni biciklistički maraton Istria Granfondo, ove godine s još bogatijim programom, održat će se od 5. do 7. listopada sa startom i ciljem u obalnim istarskim gradovima Umagu i Novigradu.

„Približava nam se novo izdanje Istria Granfonda, svi se veselimo i zadovoljstvo nam je biti dio organizacijskog tima ovog najvećeg cestovnog rekreativnog događanja u Republici Hrvatskoj. Zadovoljstvo je gledati kako iz godine u godinu event raste u svim segmentima te pridonositi nadogradnji ovog događanja. Veselimo se susretu“, izjavio je Vladimir Miholjević, direktor utrke Tour of Croatia.

Prijave za veliki jesenski maraton već su počele, a ove godine očekuje se još veći broj domaćih i stranih natjecatelja što potvrđuje da ovaj biciklistički događaj postaje sve popularniji među natjecateljima u punoj formi i rekreativcima. Prošlogodišnji maraton bio je jedan od najuspješnijih s više od 700 biciklista iz 16 zemalja svijeta, prisutnost članova raznih biciklističkih reprezentacija te pomoć od čak 150 volontera. 

“Istria Granfondo je predivan biciklistički maraton na kojem sudjelujem već nekoliko godina zaredom za završetak biciklističke sezone. Oduševljena sam mjestima kroz koja prolazi, jer su to moje zimske destinacije za trening koje doživljavam gotovo kao drugi dom. Maraton se vozi najljepšim istarskim cestama uz more i među vinogradima u zaleđu sjeverozapadne Istre. Drag mi je i zbog odlične organizacije i popratnih aktivnosti nakon maratona, gdje se vodi računa o svemu: od zakuske do podjele bogatih nagrada“, izjavila je Laura Šimenc, poznata slovenska biciklistica.

Prvu subotu u listopadu sve odvažne i kondicijski spremne natjecatelje očekuje pravi izazov. Sudionici će moći birati između 90 kilometara duge dionice Istria Granfondo Small i 136 kilometara duge dionice Istria Granfondo Classic. Sljedećeg dana, u nedjelju, održava se rekreativna biciklijada Istria Granfondo Family&Gourmet Tour koja sudionike provodi kroz Novigrad i okolicu gdje će moći uživati u tradicionalnim istarskim delicijama.

„Jedna od ključnih odrednica za razvoj turizma izvan ljetne sezone je upravo cikloturizam koji u sjeverozapadnu Istru svake godine privlači sve veći broj domaćih i stranih gostiju. Velika raznolikost biciklističkih staza, prirodne ljepote i bogata gastronomska ponuda samo su neki od razloga koji našu destinaciju čine popularnom i prepoznatljivom među ljubiteljima biciklizma. Svake se godine trudimo podići kvalitetu organizacije Istria Granfonda kako bismo sudionicima osigurali vrhunski sportski događaj“, izjavio je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice grada Umaga.

Ovaj veliki međunarodni biciklistički maraton predstavlja pravu sportsku vikend-manifestaciju, a osim sporta posjetiteljima nudi i bogat zabavni program. Više informacija i detalja za prijavu na maraton pronađite na službenoj web stranici.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
MTB ture