Otvoren Svjetski kup u twirlingu

cgal3440842
10.08.2017. 01:10; Učitavanja: 272; Početna / Sport / Otvoren Svjetski kup u twirlingu

Čak dvije tisuće sportaša iz 19 zemalja svijeta prodefiliralo je jučer kroz porečku dvoranu Žatika noseći zastave i mašući mnogobrojnoj okupljenoj publici na svečanom otvorenju Svjetskog kupa u twirlingu.

Svečanost je nakon mimohoda po dvoranskom parketu i postrojavanja sportaša započela kratkim intonacijama himni pojedinih država, a zatim i obraćanjem čelnih ljudi, od predsjednice World Baton Twirling federacije Sandi Wiemers do porečke zamjenice gradonačelnika Nadije Štifanić Dobrilović, koji su twirlingašima zaželjeli puno sreće i uspjeha u njihovim izvedbama, a gledateljima uživanje u jednom zanimljivom i pomalo drugačijem sportu. Tisućama okupljenih zapjevala je tada i najljepša Hrvatica u 2016. godini Angelica Zacchigna.

Nakon ceremonije nastavilo se s natjecanjem twirlingaša, a svoje će snage u ovoj složenoj sportskoj disciplini koja sadrži elemente akrobatike, plesa i manipulacije štapom, pokazati sudačkoj i prisutnoj publici sve do nedjelje kada će najboljima biti uručena odličja.

Ovo se natjecanje u Hrvatskoj održava prvi put i to pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarević, Središnjeg ureda za šport, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Istarske županije, Grada Poreča i Turističke zajednice grada Poreča.

(I. GRGAT, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
ATP – S