NEWS

Otrčana humanitarna Adventska utrka Poreč – Centru za inkluziju donirano 5.560,00 kuna (video)

087_manuel_paljuh
22.12.2018. 18:25; Učitavanja: 717; Početna / Sport / Otrčana humanitarna Adventska utrka Poreč – Centru za inkluziju donirano 5.560,00 kuna (video)

Subotnje jutro na Adventu Poreč okupilo je 118 trkača na prvoj humanitarnoj Adventskoj utrci Poreč – Corsa dell’Avvento di Parenzo. Natjecateljske kotizacije usmjerene su Centru za inkluziju i podršku u zajednici – Poreč, a donaciju od sveukupno 5.660,00 kuna Centru je na kraju utrke uručila zamjenica gradonačelnika Poreča, ujedno i jedna od trkačica, Nadia Štifanić Dobrilović.

U muškoj konkurenciji najbrži su bili Matija Lisec, Roberto Radojković i Ivan Diklić, dok su među ženama najbrže bile Aleksandra Bosanac, Kosjenka Mikulčić i Suzana Laković, a utrku su zajednički organizirali Atletski klub Maxivms iz Poreča i Advent Poreč-Avvento Parenzo. Nakon utrke, druženje je nastavljeno uz fažo za sve i gostovanje Slatke Istre iz Vižinade. Fritule, kroštule, cukerančići, paštine, pandešpanje, sve djelo ruku najboljih majstorica i majstora iz Vižinade, mogli su danas kušati posjetitelji Adventa.

Subotnja večer u 18 sati donosi dječju predstavu „Dobri slavuj“ Udruge Birikina, dok u 20 sati na scenu stupa band Big Wave. U porečkom kinu u 18 sati ponovno igraju „Smrtonosni strojevi“, a u 20 sati komedija „Sad ili nikad“.

Najbolji mladi pjevači, sudionici ovotjednog glazbenog festivala „Veseli glasi-Voci allegre“ nastupit će u nedjelju, 23. prosinca na Trgu Matije Gupca s početkom u 12 sati, a navečer će koncert održati Le Chicks.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec  .Kako bi u svakom trenutku mogli pratiti atmosferu na Trgu Matije Gupca, postavljene su kamere – KLIZALIŠTE i PARK.

Organizator Adventa Poreč je Grad Poreč-Parenzo, a partneri su Plava Laguna i Valamar Riviera. Suorganizatori su TZ Grada Poreča, TZ Istarske županije, Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Centar za mlade Poreč, Udruženje obrtnika Poreč, Sportska zajednica Grada Poreča, Zajednica Talijana Poreč, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Foto: Manuel Paljuh, G.Šegon i E. Žužić

 

Rezultati Ukupno M/F http://bit.ly/AdventPorecRun2018_MF 

Ukupno svi http://bit.ly/AdventPorecRun2018 .

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
max 2
Funtana Istra S