NEWS

OSMI DAN: Multimedijalna manifestacija 7ds-sistema u porečkom Učilištu

27501039_1631156650296821_2497846776859880420_o
05.02.2018. 17:48; Učitavanja: 88; Početna / Kultura / OSMI DAN: Multimedijalna manifestacija 7ds-sistema u porečkom Učilištu

Grupa autora okupljena u 7ds-sistem, koja stoji iza pazinskog festivala Sedam dana stvaranja, u foajeu Pučkog otvorenog učilišta Poreč predstavit će izbor recentnih radova na multimedijalnoj manifestaciji Osmi dan u utorak, 6. veljače u 19 sati.

Putujuća manifestacija dosad je predstavila gotovo pedeset hrvatskih, a ponajprije istarskih umjetnika vezanih za autentičnu i neformalnu platformu za proizvodnju i promociju suvremene umjetnosti 7ds-sistem.

Ovi autori djeluju u različitim područjima umjetnosti, a zajednički angažman svakog kolovoza kulminira na festivalu Sedam dana stvaranja, koji se održava od 2004. godine. Iako performans možda najbolje predstavlja svijet 7ds-sistema (do sad ih je na festivalu izvedeno preko stotinu!), umjetnički se rad ove grupe autora proteže kroz sve medije, a karakterizira ga neprestana potraga za slobodom izričaja.

Pod zajedničkim nazivnikom tematske cjeline “Apoteoza prostora mišljenja” koju grupa postavlja kao vodilju u svom trenutnom djelovanju, 7ds-sistem će kroz izložbu Osmi dan predstaviti radove s radionica na festivalu. Radionice analogne fotografije pod vodstvom Svena Stilinovića i grafičke radionice pod vodstvom Valtera Černeke među najkvalitetnijim i najdugovječnijim su radionicama ovoga festivala. Radovi put od ideje do realizacije i predstavljanja javnosti prošli u samo tjedan dana, a sada putujući Hrvatskom predstavljaju festival. U utorak će ih moći vidjeti i porečka publika.

Festival je prošle godine prepoznalo i Europsko udruženje festivala dodijelivši mu europsku oznaku izvrsnosti i inovativnosti, pri čemu je posebnulo istaknulo progresivan pristup kulturnom turizmu i demokratičan pristup edukaciji, odnosno upravo umjetničke radionice na koje se mogu prijaviti svi bez obzira na prethodno iskustvo ili obrazovanje.

Atmosfera koja uvijek iznova oduševljava publiku 7ds-sistema tako se nakratko seli u Poreč u svome koncentriranom obliku. Na Osmom danu zainteresirani će moći dobiti više informacija o radionicama i festivalu, koji se ove godine održava jubilarni, 15. put.

Ulaz na Osmi dan u porečkom Učilištu je besplatan.

Print Friendly, PDF & Email
max 2