NEWS

Općina Tar-Vabriga-Torre-Abrega poziva na besplatan mamografski pregled

09.02.2018. 09:30; Učitavanja: 264; Početna / Novosti / Okolne općine / Općina Tar-Vabriga-Torre-Abrega poziva na besplatan mamografski pregled
imagesZRTTISPQ-1518092146750

Općina Tar-Vabriga-Torre-Abrega, u sklopu provedbe projekta Istarske županije „Plan za zdravlje – prioritet rak dojke“, poziva Vas na besplatan mamografski pregled pri Specijalističkoj radiološkoj ordinaciji dr. Jovanovića u Poreču, sve žene sa navršenih 40 godina života sa prebivalištem na području Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega.

Molimo sve zainteresirane žene sa prebivalištem na području Općine Tar-Vabriga-Torre-Abrega da se jave pri Jedinstvenom upravnom odjelu, Istarska ulica br.8, Tar, kako bi u što kraćem roku dobile potvrde o ostvarivanju prava na besplatan mamografski pregled.
 
Kontakt broj je 052/443-120 ili 091 443 0042.
 
Zbog velikog broja novootkrivenih promjena na dojkama tijekom zadnjih godina, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije u prioritete djelovanja svrstao je prevenciju i rano otkrivanje tumora dojki. U te aktivnosti uključena je preventivna mamografija.
 
Mamografija je radiološki pregled kojim se mogu otkriti tumori premaleni da se otkriju samopregledom. Danas je prihvaćena kao prva među metodama za rano otkrivanje promjena na dojkama. Preporučuje se svim ženama starijima od 40 godina života.
 
U nadi da ćete prepoznati važnost ovog projekta, pozdravljamo Vas s poštovanjem!
 
Općina Tar-Vabriga-Torre-Abrega
Print Friendly, PDF & Email
max 2